Hoe Ontwerp Je Een E-book

Inhoudsopgave:

Hoe Ontwerp Je Een E-book
Hoe Ontwerp Je Een E-book

Video: Hoe Ontwerp Je Een E-book

Video: Hoe Ontwerp Je Een E-book
Video: Hoe maak ik een gratis e-book? 2024, April
Anonim

Het ontwerp van een e-book is erg belangrijk, omdat elke parameter van het uiterlijk op de een of andere manier de perceptie van informatie door de lezer kan beïnvloeden. Als alles zo handig mogelijk is ingesteld om te lezen, zal het boek in dit geval veel gemakkelijker worden ervaren.

Hoe ontwerp je een e-book
Hoe ontwerp je een e-book

Noodzakelijk

een teksteditor met geavanceerde functies

instructies:

Stap 1

Download van internet de lettertypen die u voor uw boek gaat gebruiken, evenals diagrammen, tekeningen en ander illustratief materiaal. Kies ook een speciale editor om de omslag te maken. Installeer de lettertypen door ze naar het juiste menu in het configuratiescherm van uw computer te kopiëren.

Stap 2

Open je boek in een teksteditor, Open Office of Microsoft Office Word is prima. Zorg ervoor dat het lettertype overal in het boek even groot is. Selecteer hiervoor alle tekst met de sneltoets Ctrl + A. Klik op de opmaakknop.

Stap 3

Pas de inspringingen aan, stel de afstand in. Houd er rekening mee dat de meest leesbare tekst tekst is met 12-14 lettertypen met een regelafstand van anderhalve regel. Lijn de tekst uit met de breedte, pas de rest van de parameters naar wens aan. Pas opmaak toe en sla het resultaat op.

Stap 4

Bewerk de titel. Het is het beste om ze vet of gekleurd te maken, of een ander formaat te gebruiken of te onderstrepen. Het is ook mogelijk om extra lettertypen te downloaden om hoofdstukken te markeren.

Stap 5

Verander de achtergrond van het boek. Het is niet altijd handig om informatie op witte pagina's van een document te lezen, dus het is beter om het een bleke tint blauw, groen, roze te maken - elke kleur. U kunt ook speciale sjablonen gebruiken om een afbeelding of textuur in te voegen, maar dit zal de lezer afleiden van de belangrijkste informatie in de tekst. Maak de achtergrond niet helder - dit kan je ogen vermoeid maken. Afbeeldingen en tabellen invoegen.

Stap 6

Let goed op de afstand tussen hoofdstukken, zorg ervoor dat ze hetzelfde zijn. Paginering invoegen, de inhoud opmaken. De handigste manier om de inhoud op te maken is door hyperlinks te gebruiken. Maak hiervoor een bladwijzer voor specifieke hoofdstukken en kies er vervolgens voor om een link ernaartoe in het inhoudsmenu in te voegen.

Stap 7

Bewaar je werk. Ontwerp de omslag van het boek, het is het beste om het zelf te doen in een grafische editor, in het Adobe Photoshop-programma. Gebruik indien nodig een speciale tekstconverter om het naar PDF, Java of een ander leesformaat te converteren.

Aanbevolen: