Hoe Een Iso-bestand Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Iso-bestand Te Bekijken
Hoe Een Iso-bestand Te Bekijken

Video: Hoe Een Iso-bestand Te Bekijken

Video: Hoe Een Iso-bestand Te Bekijken
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, Mei
Anonim

Als alternatief voor propriëtaire bestandsindelingen voor het opslaan van beeldgegevens van optische schijven, is iso de afgelopen jaren enorm populair geworden. Veel programma's die werken met cd- en dvd-stations hebben de mogelijkheid om iso-images te maken. Softwaredistributies worden vaak gedistribueerd als iso-bestanden. Soms wordt het nodig om het iso-bestand te bekijken (meer precies, de inhoud ervan), maar onder Windows zijn hiervoor speciale programma's nodig. In Linux is alles veel eenvoudiger.

Hoe een iso-bestand te bekijken
Hoe een iso-bestand te bekijken

Noodzakelijk

inloggegevens van het root-account in linux

instructies:

Stap 1

Log in op de lokale computer met uw inloggegevens. Momenteel wordt in de meeste Linux-installaties bij het opstarten van het systeem automatisch een grafische shell gestart, die een handig inlogvenster biedt. Als dit niet gebeurt, kunt u inloggen door uw gebruikersnaam en wachtwoord in de tekstconsole in te voeren en vervolgens het grafische systeem te starten met het startx-commando.

Stap 2

Zoek het iso-bestand waarvan u de inhoud wilt bekijken. Hiervoor is het handig om een bestandsbeheerder te starten. Gezien de prevalentie van KDE, is het zeer waarschijnlijk dat Krusader op de machine zal worden geïnstalleerd. Je kunt ook Dolphin gebruiken of Midnight Commander starten. Navigeer naar de map met het gewenste bestand. Onthoud het pad naar de map.

Stap 3

Maak een nieuwe submap waar het iso-bestand wordt aangekoppeld. Het is ook handig om een bestandsbeheerder te gebruiken om een map aan te maken, hoewel u de opdracht mkdir kunt gebruiken. Een directory kan worden aangemaakt in een directory waarvoor u schrijfrechten heeft. De eenvoudigste manier is om de vereiste subdirectory in uw homedirectory aan te maken.

Stap 4

Start de console-emulator. Als je in een grafische omgeving werkt, start dan een van de geïnstalleerde terminalprogramma's (Konsole, XTerm, ETerm, Gnome terminal, mrxvt, enz.). Anders hoeft er niets te gebeuren.

Stap 5

Start een sessie met superuser-rechten. Voer in de console de opdracht "su" in en druk op de Enter-toets. Voer het root-wachtwoord in. Druk op Enter.

Stap 6

Koppel de iso-afbeelding aan de map die in de derde stap is gemaakt. Voer in de console een commando uit zoals: "mount -o loop". De parameter moet het pad naar het afbeeldingsbestand zijn, inclusief de volledige bestandsnaam. Beide parameters en kunnen zowel absolute als relatieve paden zijn. Druk op de Enter-toets in de console.

Stap 7

Bekijk de inhoud van het iso-bestand. Ga naar de map die in de derde stap is gemaakt. Het vertegenwoordigt de volledige bestandsmapstructuur in de afbeelding.

Aanbevolen: