Hoe SMS Op Een Computer Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe SMS Op Een Computer Te Bekijken
Hoe SMS Op Een Computer Te Bekijken

Video: Hoe SMS Op Een Computer Te Bekijken

Video: Hoe SMS Op Een Computer Te Bekijken
Video: How to send free text messages from your PC 2024, April
Anonim

SMS-berichten die zijn ontvangen door een mobiele telefoon met een COM- of USB-poort kunnen met een computer worden bekeken. Gebruik hiervoor een terminalemulator en AT-modemopdrachten.

Hoe SMS op een computer te bekijken
Hoe SMS op een computer te bekijken

instructies:

Stap 1

Kijk in de handleiding van uw mobiele telefoon voor een vermelding van de mogelijkheid om deze te bedienen met behulp van AT-modemcommando's.

Stap 2

Verbind je telefoon met je computer. Houd er rekening mee dat de seriële poorten van mobiele telefoons werken op 3, 3 of 5 V en computers op 12 V. Gebruik de MAX232-chip in het standaard verbindingsschema om schade aan uw mobiele telefoon te voorkomen. Als de computer geen COM-poorten heeft, kan zo'n apparaat via een FT232-converter of iets dergelijks op USB worden aangesloten, ook in een standaard aansluitschema, of een kabel met ingebouwde converter. Ten slotte, als de telefoon is uitgerust met een USB-poort (wat de meest voorkomende is), kan deze rechtstreeks op de overeenkomstige poort op de computer worden aangesloten. Gebruik hiervoor het juiste snoer voor uw apparaat.

Stap 3

Sommige mobiele telefoons ondersteunen de USB-poort in verschillende modi. Selecteer onder hen via het menu de werkingsmodus als modem. Als een Nokia-apparaat dat na 2009 is geproduceerd in deze modus wordt gedetecteerd als een verwijderbaar optisch schijfstation met stuurprogramma's, schakelt u het over naar de modus PC Suite. Vervolgens wordt het gedefinieerd als meerdere apparaten die tegelijk via een USB-hub zijn aangesloten. Een van deze apparaten zal een modem zijn.

Stap 4

Start een terminalemulatieprogramma. Op Linux heet het Minicom en op Windows heet het Hyper Terminal. In DOS kunt u het terminalprogramma gebruiken dat is opgenomen in het DOS Navigator-pakket, maar het werkt niet met USB-poorten.

Stap 5

Selecteer de poort waarop de telefoon is aangesloten. De naam hangt af van op welke poort de telefoon is aangesloten en welk besturingssysteem wordt gebruikt. Als de poort correct is geselecteerd, moet de machine met OK reageren op het ATZ-commando.

Stap 6

Voer het commando AT + CMGR = n in, waarbij n het berichtnummer in de lijst is. De inhoud van dit bericht wordt op het scherm weergegeven. Sommige telefoons kunnen ook de opdracht AT + CMGL = "ALL" interpreteren, waardoor de machine alle SMS-berichten tegelijk weergeeft. Cyrillische codering daarin is meestal Unicode, maar er zijn uitzonderingen.

Aanbevolen: