Een Babyfoto Verwerken

Inhoudsopgave:

Een Babyfoto Verwerken
Een Babyfoto Verwerken

Video: Een Babyfoto Verwerken

Video: Een Babyfoto Verwerken
Video: Deze Moeder Legde haar Baby Elke Nacht in de Gootsteen voor een Rare Reden 2024, Mei
Anonim

Het is gemakkelijk om kinderfoto's te verpesten door ze te veel te verwerken. Als het niet uw taak is om een bepaalde stijl te imiteren, volstaat het om ruis uit de afbeelding te verwijderen en de kleuren te corrigeren. Als de achtergrond van de foto niet lukt, kunt u deze verbergen met een decoratief kader. Al deze acties worden uitgevoerd met behulp van de tools van het Photoshop-programma.

Een babyfoto verwerken
Een babyfoto verwerken

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto;
  • - bestand met een frame.

instructies:

Stap 1

Laad de foto in Photoshop en maak er een kopie van in het lagenpalet met de toetsen Ctrl + J. Nadat u de ruis hebt verwijderd, kunt u de hoeveelheid correctie aanpassen door de dekking van de verwerkte laag te wijzigen.

Stap 2

Verwijder ruis uit de foto door het instellingenvenster te openen met de optie Ruis verminderen in de groep Ruis van het menu Filter. De hoeveelheid ruis in het beeld kan voor elk van de drie kleurkanalen verschillen. Om niet alle foto's met het filter te vervagen, schakelt u de optie Geavanceerd in en gaat u naar het geopende tabblad Per kanaal. Pas na het selecteren van de kanaalnaam in de zenderlijst het squelch-niveau voor elk van hen aan.

Stap 3

Het kan zijn dat de hoofdruis zich concentreert in de slecht verlichte delen van de foto en afwezig is in de heldere delen. Maskeer in dit geval de verlichte delen van het verwerkte beeld. Gebruik de optie Kleurbereik in het menu Selecteren om de gereedschapsvoorkeuren te openen en kies Highlights in de vervolgkeuzelijst Selecteren. Gebruik de knop Laagmasker toevoegen in het onderste paneel van het lagenpalet om een masker te maken op basis van de selectie en om te keren door op Ctrl + I te drukken.

Stap 4

Verhelder de afbeelding indien nodig. Gebruik hiervoor de optie Niveaus van de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag om een aanpassingslaag in te voegen over de ruisvrije afbeelding. Verplaats de middelste grijze markering in de filterinstellingen naar links en zorg ervoor dat de lichtste delen van de afbeelding geen kleur verliezen bij het oplichten.

Stap 5

Een onnatuurlijk rode huidskleur is een probleem waar men mee te maken heeft bij het verwerken van babyfoto's. Het filter Selective Color helpt om met deze overlast om te gaan. Plak een aanpassingslaag met dit filter bovenop de reeds gemaakte lagen, open het item Rood in de lijst Kleuren en verminder de hoeveelheid zwart in de geselecteerde kleur. Schuif hiervoor de schuifregelaar Zwart naar links. Het kan nodig zijn om de hoeveelheid magenta te verwijderen om de roodheid van de huid te verminderen, maar dit kan leiden tot een gelig beeld.

Stap 6

De ogen op kinderfoto's kunnen heel expressief zijn. Om dit effect te versterken, maakt u een samengestelde laag met Alt + Shift + Ctrl + E en legt u deze over alle andere afbeeldingen in de modus Scherm, Kleur tegenhouden of Overlay. Gebruik de optie Alles verbergen in de groep Laagmasker van het menu Laag om een masker toe te voegen dat de inhoud van de laag verbergt. Met het gereedschap Penseel ingeschakeld, schildert u het masker rond de ogen met wit.

Stap 7

Als de achtergrond van uw foto niet goed werkt, plaatst u deze onder een van de decoratieve png-frames die u kunt downloaden van de grafische ontwerpwebsite. Open de afbeelding in Photoshop en sleep deze met het gereedschap Verplaatsen naar het momentopnamevenster. Als het kader groter is dan de foto, verkleint u het met de optie Schaal van de groep Transformeren van het menu Bewerken, zodat de achtergrond van de foto wordt bedekt door de decoratieve details van de sjabloon.

Stap 8

Sla de bewerkte afbeelding op in een jpg-bestand met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: