Hoe Te Bepalen Welke Computer Zich Op Het Netwerk Bevindt

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Welke Computer Zich Op Het Netwerk Bevindt
Hoe Te Bepalen Welke Computer Zich Op Het Netwerk Bevindt

Video: Hoe Te Bepalen Welke Computer Zich Op Het Netwerk Bevindt

Video: Hoe Te Bepalen Welke Computer Zich Op Het Netwerk Bevindt
Video: How to Turn On YouTube Dark Mode on PC 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om te bepalen welke computer op het netwerk is aangesloten. Het is voldoende om het IP-adres te achterhalen en dan kunt u de gebruiker vinden door zijn locatie te kennen. Als de computer op dit moment verbinding of ping implementeert, kunnen we met het volste vertrouwen zeggen dat deze zich op het netwerk bevindt.

Hoe te bepalen welke computer zich op het netwerk bevindt
Hoe te bepalen welke computer zich op het netwerk bevindt

instructies:

Stap 1

Ontdek het IP-adres van de gebruiker. Ga dan naar www.ripe.net/fcgi-bin/whois en voer het IP-adres in het veld “zoeken naar” in. De computer geeft informatie over tot welk land dit adres behoort. Het bericht is in het Engels. Er zijn speciale programma's die de locatie en stad van de gebruiker op een geografische kaart weergeven. Soortgelijke programma's zijn te vinden op de informatieve website www.geoiptool.com.

Stap 2

Stuur een expresbericht naar de gebruiker in de vorm van een pop-upvenster door het commando "net send, IP-address, message" in FAR Manager te typen. In dit geval ontvangt u informatie over de provider, die gegevens heeft over de werkelijke locatie van de gebruiker. Houd er rekening mee dat hij deze gegevens niet zal verstrekken zonder een speciaal verzoek.

Stap 3

Gebruik een speciaal PHP-programma online sniffer of http web sniffer (eng), die informatie over elke gebruiker (IP-adres, tijdstip van bezoek aan de pagina) opslaat in een speciaal bestand op de server. Om informatie over een gebruiker te vinden via een sociaal netwerk, chat, blog, forum, enz., voert u het http-websniffer-adres op het netwerk in als een nuttige link. Iedereen die erop klikt, wordt u bekend. U kunt het IP-adres van de bezoeker, de naam van de provider (vaak zelfs de naam van het bedrijf), het adres van de pagina van waaruit op de link is geklikt en het type besturingssysteem achterhalen. U kunt de link ook in een e-mail plakken en de gebruiker vragen erop te klikken.

Stap 4

Gebruik de traceroute- of ping-hulpprogramma's. Met hun hulp bepaalt u de beschikbaarheid van een knooppunt, maar niet de beschikbaarheid van een specifieke service erop. Maak verbinding met elke internetsite (zoekserver, sites van grote bedrijven, enz.). Definieer bij het aanroepen van verbindingsfuncties een programmatische reactie op verschillende fouten, waarbij u de beschikbaarheid van knooppunten en services controleert.

Aanbevolen: