Hoe Foto Naar Vector Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Foto Naar Vector Te Converteren
Hoe Foto Naar Vector Te Converteren

Video: Hoe Foto Naar Vector Te Converteren

Video: Hoe Foto Naar Vector Te Converteren
Video: How to Convert a JPEG Image into a Vector Graphic Using the Image Trace Function - Adobe Illustrator 2024, Mei
Anonim

Het omzetten van een bitmap naar een vector of, met andere woorden, overtrekken is een van de basisvaardigheden die een illustrator, webdesigner, flash-animator en elke andere persoon in een soortgelijk beroep zou moeten hebben. De werken die op deze manier zijn gemaakt, verliezen in de regel hun oorspronkelijke uiterlijk, maar laten veel ruimte voor verdere manipulatie.

Hoe foto naar vector te converteren
Hoe foto naar vector te converteren

Noodzakelijk

Adobe Illustrator

instructies:

Stap 1

Start Adobe Illustrator en open de gewenste afbeelding. Klik hiervoor op het menu-item Bestand> Openen (of gebruik de sneltoetsen Ctrl + O), selecteer de gewenste foto en klik op Openen. De foto verschijnt in de werkruimte van het programma.

Stap 2

Klik op de foto om deze te selecteren. Vervolgens zal het configuratiescherm (het bevindt zich onder het hoofdmenu) zijn uiterlijk veranderen, nieuwe knoppen, velden en andere interface-elementen verschijnen erop. Een van deze knoppen is Live Trace, automatisch traceren. Als u erop klikt, start de automatische conversie van de rasterafbeelding naar de vector volgens de standaardparameters. In de vierde en vijfde stap van de instructies leert u hoe u deze parameters kunt wijzigen.

Stap 3

Klik op het driehoekje rechts van de Live Trace. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu waarin u een van de automatische traceeropties kunt selecteren: Foto (Photo Low Fidelity, Photo High Fidelity), Zwart-witlogo, Technische tekening, enz.

Stap 4

Om automatische tracering in meer detail aan te passen, opent u het menu Traceringsopties. Dit kan op twee manieren. Eerst - selecteer het laagste item in het vervolgkeuzemenu dat u in de derde stap van de instructie hebt geopend. Klik vervolgens op Object> Live Trace> Traceringsopties.

Stap 5

Vink eerst het vakje naast Voorbeeld aan. Alle wijzigingen die u aanbrengt in het menu Traceringsopties verschijnen nu automatisch in de werkruimte van het programma. In het item Modus kunt u de overtrekmodus configureren: Kleur (kleur), Grijswaarden (helderheid) en Zwart-wit (zwart-wit). Volgende - Drempel (drempel), Palet (palet), Max. kleuren (maximaal aantal kleuren), Blur (Vervagen) en andere.

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, klikt u op de sneltoetsen Ctrl + S, selecteert u het pad voor het toekomstige bestand, geeft u het een naam en formaat dat vectorafbeeldingen ondersteunt (bijvoorbeeld *. AI) en klikt u op "Opslaan".

Aanbevolen: