Schakelen Tussen Besturingssystemen

Inhoudsopgave:

Schakelen Tussen Besturingssystemen
Schakelen Tussen Besturingssystemen

Video: Schakelen Tussen Besturingssystemen

Video: Schakelen Tussen Besturingssystemen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Tijdens de werking van een computer kan er een situatie ontstaan waarin het nodig is om de werking van een of andere software op verschillende besturingssystemen te testen. Of sommige programma's zijn ontworpen voor een strikt specifiek besturingssysteem, terwijl de rest onder uw hoofd "besturingssysteem" werkt. In ieder geval hebben gebruikers vrij vaak een vraag: "Hoe kan ik schakelen tussen besturingssystemen?"

Schakelen tussen besturingssystemen
Schakelen tussen besturingssystemen

Noodzakelijk

Computer met besturingssystemen, Acronis OS selector-toepassing

instructies:

Stap 1

Om dit probleem op te lossen is gespecialiseerde software bedoeld. Een van deze programma's is de Acronis OS-selectortoepassing. Met dit programma kunt u schakelen tussen besturingssystemen die op uw computer zijn geïnstalleerd. Bovendien wordt de gebruiker een handig menu aangeboden om te schakelen.

Stap 2

Om het schakelen tussen systemen te configureren, installeert u de opstartmanager van het besturingssysteem Acronis OS Selector 8.0. Nadat u de manager hebt geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op. Wanneer u opnieuw opstart, zal OS Selector zijn eigen FAT-partitie maken waarnaar het de opstartbestanden zal schrijven die het nodig heeft. Nadat u de partitie hebt gemaakt, start u uw computer opnieuw op.

Stap 3

Na het opnieuw opstarten zal de manager de controle overnemen en beginnen met het zoeken naar de besturingssystemen die op uw pc zijn geïnstalleerd. Op basis van de zoekresultaten genereert OS Selector een lijst met besturingssystemen die kunnen worden geladen.

Stap 4

Start de geïnstalleerde applicatie om tussen systemen te schakelen. Het hoofdvenster toont een lijst met besturingssystemen die de beheerder heeft gevonden bij het scannen van uw harde schijven. Het systeem dat momenteel in gebruik is, wordt in kleur gemarkeerd in de algemene lijst.

Stap 5

Selecteer het besturingssysteem dat u wilt downloaden uit de lijst. Open het menu "Instellingen" bovenaan het venster en selecteer "Laden". De Enter-toets kan ook voor deze actie worden gebruikt. De manager zal de computer opnieuw opstarten en het besturingssysteem van uw keuze laden.

Stap 6

Als u het standaardbesturingssysteem wilt wijzigen, gebruikt u hetzelfde menu Instellingen. In dit menu is hiervoor het item "Standaard selecteren en laden" verantwoordelijk. U kunt hiervoor ook de toetsencombinatie Ctrl + Enter gebruiken.

Aanbevolen: