Schakelen Tussen Videokaarten

Inhoudsopgave:

Schakelen Tussen Videokaarten
Schakelen Tussen Videokaarten

Video: Schakelen Tussen Videokaarten

Video: Schakelen Tussen Videokaarten
Video: Hoe de videokaart correct op te warmen 2024, Mei
Anonim

Je vindt vaak laptops en stationaire computers waarin meerdere videoadapters tegelijk aanwezig zijn. Deze architectuur is vooral belangrijk geworden na de introductie van centrale processors met hun eigen grafische kern.

Schakelen tussen videokaarten
Schakelen tussen videokaarten

Het is nodig

  • - drivers voor het moederbord;
  • - drivers voor de centrale processor;
  • - drivers voor een discrete videokaart.

instructies:

Stap 1

Gebruik Windows-software om snel van actieve grafische adapter te wisselen. Deze methode bespaart u de moeite om uw computer opnieuw op te starten om de videokaart te vervangen.

Stap 2

Installeer de Everest-app. U kunt ook een gratis analoog gebruiken - het Speccy-programma. Voer de geïnstalleerde software uit en ontdek het model van de CPU en de afzonderlijke grafische kaart.

Stap 3

Zoek en installeer eerst de stuurprogramma's voor de geïntegreerde videokaart. Bezoek de ontwikkelaarssite voor de CPU of het moederbord van uw computer. De keuze van stuurprogramma's hangt af van welk apparaat een ingebouwde videokaart heeft.

Stap 4

Installeer de software die nodig is om de grafische kern te beheren. Start uw computer opnieuw op en zorg ervoor dat het apparaat stabiel is.

Stap 5

Zoek nu de stuurprogramma's voor de discrete videokaart. De meeste van deze apparaten worden vervaardigd door ATI en Nvidia. Bezoek de websites van deze bedrijven. Vul de tabel in het gedeelte Downloads en stuurprogramma's in.

Stap 6

Download de software die geschikt is voor de videokaart die u gebruikt. Installeer deze software en start uw computer opnieuw op.

Stap 7

Open de geïnstalleerde applicatie. In het geval van een Nvidia-videokaart wordt dit programma het Configuratiescherm genoemd. Zoek het menu dat verantwoordelijk is voor het selecteren van de actieve adapter. Klik op "Geïntegreerd bord" of "Discrete kaart". Wacht tot het grafische apparaat verandert.

Stap 8

Als u een Radeon grafische kaart gebruikt, start u de AMD Power Express-toepassing. Het zou samen met de videokaartstuurprogramma's moeten zijn geïnstalleerd. Selecteer "Laag stroomverbruik" of "Hoge prestaties". Ze symboliseren respectievelijk geïntegreerde en discrete borden.

Stap 9

Configureer automatisch schakelende adapters. De verandering van het actieve apparaat vindt plaats wanneer de mobiele computer wordt losgekoppeld / aangesloten op het lichtnet. Deze optie is uiteraard niet beschikbaar voor stationaire pc's.

Aanbevolen: