Hoe Cursors Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Cursors Te Veranderen
Hoe Cursors Te Veranderen

Video: Hoe Cursors Te Veranderen

Video: Hoe Cursors Te Veranderen
Video: How to Change Your Mouse Cursor in Windows [2021 Working] 2024, Mei
Anonim

Consistentie is goed, maar soms wil je afwisseling. Velen zijn gewend aan het veranderen van bureaubladthema's, screensavers, sommigen hebben er geen spijt van dat ze tijd hebben besteed aan het veranderen van de standaardmappictogrammen in aangepaste, en weinig mensen denken na over het uiterlijk van de muiscursor. En tevergeefs. Het uiterlijk van cursors veranderen is immers helemaal niet moeilijk.

Hoe cursors te veranderen
Hoe cursors te veranderen

instructies:

Stap 1

Om het uiterlijk van de muiscursor te wijzigen, selecteert u het item "Configuratiescherm" in het menu "Start" en klikt u erop met de linkermuisknop.

Stap 2

Afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem moet u in het geopende venster bovendien naar het gedeelte "Printers en andere apparatuur" gaan of direct het muispictogram selecteren door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 3

In het nieuwe venster "Eigenschappen: muis" dat wordt geopend, klikt u met de linkermuisknop op het tabblad "Cursors".

Stap 4

Onderaan het venster kunt u zien hoe de cursor eruit zal zien bij het uitvoeren van bepaalde bewerkingen (hoofdmodus, linkselectie, tekstselectie, helpselectie, enzovoort). Wanneer het venster wordt geopend, worden de cursors weergegeven die momenteel in gebruik zijn.

Stap 5

In het bovenste deel van het venster, onder het label "Schema", is er een vervolgkeuzemenu dat verschillende stijlen voor de muiscursor bevat. Nadat u de gewenste stijl van het cursorontwerp hebt geselecteerd (door met de linkermuisknop op de gewenste regel te klikken), moet u uw keuze bevestigen. Om dit te doen, moet u op de knop "Toepassen" en "OK" klikken.

Stap 6

Om de geladen cursors te gebruiken, klikt u op de knop "Bladeren" en specificeert u het pad naar de map waarin de cursors zijn opgeslagen. Bevestig de bewerking door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 7

Als extra effect kunt u de weergave van de cursorschaduw in- of uitschakelen. Om dit te doen, moet u een markering plaatsen in het veld "Inclusief aanwijzerschaduw" onder aan het venster.

Stap 8

Om terug te keren naar de vorige weergave van de muiscursor, klikt u op de knop "Standaard" of selecteert u de stijl die oorspronkelijk was ingesteld in het vervolgkeuzemenu. Het item "Geen" betekent dat de cursor wordt weergegeven in overeenstemming met het thema dat voor het besturingssysteem is geselecteerd.

Aanbevolen: