Een Portaal Bouwen In Minecraft

Inhoudsopgave:

Een Portaal Bouwen In Minecraft
Een Portaal Bouwen In Minecraft

Video: Een Portaal Bouwen In Minecraft

Video: Een Portaal Bouwen In Minecraft
Video: HOE KLEIN END PORTAL BOUWEN in Minecraft? SUPER KLEINE DIMENSIE! 2024, Mei
Anonim

Minecraft is een spel waarmee je onder andere kunt reizen tussen de drie werelden die erin bestaan. Helaas kunnen portalen naar de bovenwereld (Edge) niet worden gemaakt, maar iedereen kan naar de benedenwereld gaan om monsters te ontmoeten door een heel eenvoudig portaal te bouwen.

Een portaal bouwen in Minecraft
Een portaal bouwen in Minecraft

instructies:

Stap 1

Portalen naar de Nether kunnen worden gebouwd door spelers van obsidiaan; in hun natuurlijke vorm worden portalen niet gevonden in de standaarddimensie of in de Nether.

Stap 2

Met de nieuwste versies van het spel kun je portalen bouwen met een zijde van maximaal 23 blokken, terwijl het portaalframe niet kleiner mag zijn dan 4 bij 5 blokken.

Stap 3

Hoekblokken tijdens de bouw kunnen van elk materiaal zijn of helemaal afwezig zijn, dus als je weinig obsidiaan hebt, heb je maar tien blokken nodig om een eenvoudig functionerend portaal te bouwen.

Complete en voordelige portal-opties voor minimale grootte
Complete en voordelige portal-opties voor minimale grootte

Stap 4

De eerste stap is om het fysieke frame van het portaal te bouwen, daarna moet je een lager blok van het frame met een vuursteen in brand steken. Hiermee wordt het portaal geactiveerd. In plaats van een vuursteen kun je een vuurbal gebruiken. Het maken van een portaal vereist niet altijd een diamanten houweel, als je wilt, kun je de methode gebruiken om obsidiaan te genereren met water en lava en het portaal in lagen gieten.

Stap 5

Het binnenste deel van het frame wordt na activering ingenomen door het portaalveld, het heeft een mooie vortex-animatie. Om door het portaal te gaan, moet je een paar seconden wachten nadat je het veld hebt betreden.

Stap 6

Het portaal kan worden vernietigd - als ten minste één blok obsidiaan is gebroken, wordt het portaal uitgeschakeld en moet het opnieuw worden gestart. Bovendien wordt het portaal uitgeschakeld als een klimplant of dynamietblok in de buurt ontploft. Een ghast fireball hit zal ook de portal deactiveren.

Stap 7

Portalen zijn niet gekoppeld aan transportnetwerken. Hun interactie wordt als volgt berekend: bij het passeren van het portaal zoekt Minecraft naar het dichtstbijzijnde portaal in de lagere wereld in het gebied 257X257X128 gecentreerd op de bestemming.

Stap 8

Als zo'n portaal niet wordt gevonden, maakt het spel een nieuw portaal, waarbij de meest geschikte positie ervoor wordt bepaald in het gebied 33X33X128. Soms, als er geen geschikte plaats wordt gevonden, maakt het spel een portaal met extra treden, schrijft het in op het terrein of geeft het de speler de mogelijkheid om het portaal te verlaten, bijvoorbeeld over een meer van lava en er niet in te vallen.

Aanbevolen: