Ontwerpsoftware

Inhoudsopgave:

Ontwerpsoftware
Ontwerpsoftware

Video: Ontwerpsoftware

Video: Ontwerpsoftware
Video: Top 3 FREE 3D Design Software 2019 2024, Mei
Anonim

Interieurontwerpsoftware is een geweldig hulpmiddel om toekomstige renovaties te schetsen. Met dergelijke toepassingen kunt u een driedimensionale omgeving creëren voor een gerenoveerde kamer, zonder de hulp van een ontwerper in te schakelen en zonder dure licenties aan te schaffen voor programma's voor professionele ontwerpers.

Ontwerpsoftware
Ontwerpsoftware

Astron-ontwerp

Astron Design is een populair hulpprogramma waarmee u zonder veel moeite de indeling van een kamer kunt schetsen, de muren, de vloer en het plafond kunt schilderen, ramen kunt installeren, meubels kunt plaatsen en de kamer kunt inrichten met verschillende accessoires. De programma-instellingen helpen u een kamer met veel details te creëren met behulp van een intuïtieve en eenvoudige interface. Het programma staat je niet toe om elk toegevoegd element in detail aan te passen, maar het is heel geschikt voor een schematische weergave van de toekomstige kamer.

Sweet Home 3D

Een klein en erg handig programma, met het maken van een ontwerp waar zelfs een beginnende computergebruiker mee uit de voeten kan. Het hulpprogramma is heel eenvoudig en gratis. Hiermee kunt u het interieur van de toekomstige kamer ontwerpen en binnen enkele minuten een meubelarrangement maken.

Onder de tekortkomingen moet worden opgemerkt dat u uw eigen meubelobjecten niet aan de applicatie kunt toevoegen en dat u alleen een vast aantal meubels kunt gebruiken die in het programma zijn ingebouwd, wat de flexibiliteit van maatwerk en functionaliteit beperkt. Daarom is de software ideaal voor het maken van een ruwe schets, maar het zal niet in trek zijn bij mensen die het project serieuzer willen zien.

Er is een betaalde versie van Google Sketchup Pro met geavanceerde functionaliteit.

IKEA woonplanner

Een programma van een bekende meubelfabrikant IKEA, dat een vrij brede functionaliteit heeft. In de applicatie kun je zelfstandig een kamer ontwerpen, de grootte en oppervlakte instellen, deze inrichten met meubels uit de IKEA catalogus, de geschatte totale kosten berekenen en een bestelling plaatsen met levering. Dit is een vrij handig en multifunctioneel hulpprogramma voor fans van de producten van het bedrijf.

Google SketchUp

Een multifunctionele applicatie van Google die kan worden beschouwd als een alternatief voor de betaalde tegenhangers van computerontwerpeditors. Het programma heeft een uitgebreide set tools waarmee je goede interieurmodellen kunt maken met behulp van een intuïtieve interface.

Het belangrijkste kenmerk van de applicatie is de mogelijkheid om kant-en-klare projecten van een internetserver te downloaden en te bewerken, wat elke beginnende ontwerper zal helpen.

Voor serieuze en grote projecten worden dure en meer functionele ontwerphulpprogramma's gebruikt.

Plattegrond 3D

Met FloorPlan 3D kan de gebruiker serieuze projecten maken voor grote kantoren en appartementen. In de applicatie kun je virtueel door het gebied van de kamer navigeren en elk kleinste detail bewerken. Geïnstalleerde objecten kunnen vanuit vrijwel elke hoek worden bekeken.

De editor heeft ook de functie van het selecteren van bouwmaterialen voor het afwerken van wanden, deuren, trappen en plafonds. Als resultaat van het werk wordt een redelijk realistisch beeld verkregen. Het hulpprogramma heeft ook een intuïtieve interface en een bibliotheek met typische ontwerpen, die het mogelijk maken om een concept van het project in detail uit te werken.