Hoe Maak Je Een Radargrafiek?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Radargrafiek?
Hoe Maak Je Een Radargrafiek?

Video: Hoe Maak Je Een Radargrafiek?

Video: Hoe Maak Je Een Radargrafiek?
Video: Create a Radar Chart in Excel 2024, Mei
Anonim

Grafieken worden gebruikt in de spreadsheeteditor Microsoft Office Excel om gegevens uit spreadsheets beter te visualiseren. Een bloembladdiagram is een van de variaties van een cirkeldiagram, maar hier is het onderverdeeld in een apart type. Deze vorm van gegevenspresentatie is handig om bijvoorbeeld verschillende groepen gegevens weer te geven, verdeeld over maanden van het jaar.

Hoe maak je een radargrafiek?
Hoe maak je een radargrafiek?

instructies:

Stap 1

Start de spreadsheet-editor en laad het document, waarvan de gegevens in het radardiagramformaat moeten worden gepresenteerd.

Stap 2

Selecteer het cellenbereik dat u in het diagram wilt opnemen. Als dit bereik kolom- en kolomkoppen heeft, kunnen deze ook worden geselecteerd - Excel kan labels onderscheiden van cellen met gegevens en deze in de grafiek opnemen als een "legenda" en labels voor sectoren. Het is wenselijk dat het aantal kolommen met gegevens niet groter is dan zeven - dit is de aanbeveling van Microsoft Corporation.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Invoegen" in het menu van de spreadsheeteditor en klik in de opdrachtgroep "Diagram" op de knop "Andere diagrammen". De onderste regel van de vervolgkeuzelijst bevat drie radarkaartopties - selecteer degene die u wilt. Excel voert de nodige acties uit en plaatst de voltooide grafiek op dezelfde pagina van het document. Tegelijkertijd worden er drie extra tabbladen toegevoegd aan het editormenu voor het bewerken van het diagram - "Lay-out", "Formaat" en "Ontwerp". Standaard wordt het tabblad "Ontwerp" geactiveerd.

Stap 4

Vouw een van de vervolgkeuzelijsten in de opdrachtgroepen "Grafieklay-outs" of "Grafiekstijlen" uit als u het uiterlijk wilt wijzigen dat door de editor wordt gebruikt bij het maken van een grafiek. Deze lijsten bevatten kant-en-klare ontwerpopties en op de tabbladen Lay-out en Opmaak kunt u bijna elk aspect van het uiterlijk van de radargrafiek onafhankelijk aanpassen - kies kleuren, bult, materiaal, schaduwen, kleuropvulopties, verplaats labels of schakel ze uit, enz..d.

Stap 5

Gebruik de knoppen in de opdrachtgroep Gegevens van het tabblad Ontwerpen als u het celbereik wilt wijzigen dat wordt gebruikt om het diagram te genereren, of de rij en kolom die legendatitels bevatten. De commandogroep "Type" op dit tabblad bevat een knop om de gemaakte ontwerpvariant als sjabloon op te slaan en een knop om een radarkaart te vervangen door een kaart van een ander type. De knop in de opdrachtgroep "Rangschikken" is bedoeld om het diagram zowel binnen het huidige blad als op andere bladen van het boek te verplaatsen.

Aanbevolen: