Hoe Om Te Schakelen Van Russisch Toetsenbord Naar Engels

Inhoudsopgave:

Hoe Om Te Schakelen Van Russisch Toetsenbord Naar Engels
Hoe Om Te Schakelen Van Russisch Toetsenbord Naar Engels

Video: Hoe Om Te Schakelen Van Russisch Toetsenbord Naar Engels

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2023, Januari-
Anonim

Tekstinvoer kan in verschillende talen worden uitgevoerd. Een typisch toetsenbord voor een Russisch sprekende gebruiker heeft twee lettertypen: Cyrillisch en Latijn. Er zijn verschillende manieren om over te schakelen van het Russische toetsenbord naar het Engels: met het toetsenbord, met de muis en automatisch. Laten we elk van de manieren bekijken.

Hoe om te schakelen van Russisch toetsenbord naar Engels
Hoe om te schakelen van Russisch toetsenbord naar Engels

Het is nodig

Punto Switcher-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Automatisch overschakelen van het ene lettertype naar het andere vindt plaats wanneer een geschikt hulpprogramma op de computer is geïnstalleerd, bijvoorbeeld Punto Switcher. Deze software regelt de invoer van karakters en bepaalt aan de hand van de eerst ingevoerde karakters, aan welke taal dit of dat woord kan worden toegewezen in overeenstemming met de morfologie. Installeer het hulpprogramma vanaf schijf of download het van internet, voeg het toe aan het opstarten en in de meeste gevallen wordt u tijdens het typen niet afgeleid door het wijzigen van de lay-out.

Stap 2

Als u het toetsenbord wilt gebruiken om de invoertaal van Russisch naar Engels te schakelen en vice versa, bepaal dan welke toetsencombinatie u het handigst vindt om dit te doen. Er zijn twee opties: gebruik de Ctrl- en Sift-toetsen en de alt = "Image"- en Shift-toetsen. Om de sneltoets aan te passen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Selecteer in de categorie "Datum, tijd, taal en regionale normen" het pictogram "Regionale en taalnormen" door erop te klikken met de linkermuisknop - een nieuw dialoogvenster wordt geopend.

Stap 3

Ga in het geopende venster "Regionale en taalopties" naar het tabblad "Talen" en klik op de knop "Details" in het gedeelte "Talen en tekstinvoerservices" - er wordt een nieuw venster geopend. Klik op het tabblad "Opties" op de knop "Toetsenbordopties" onder aan het venster. In het venster "Extra toetsenbordinstellingen" dat wordt geopend, in het gedeelte "Actie", ziet u de huidige instellingen.

Stap 4

Als u besluit de huidige instellingen te wijzigen, klikt u op de knop "Sneltoetsen wijzigen". Markeer de velden tegenover de namen van de sleutels die u nodig hebt met een markering en klik op de knop OK. Sluit achtereenvolgens de extra vensters door op de knop OK te klikken, in het venster "Regionale en taalnormen", klik op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Stap 5

Als u de muis wilt gebruiken om de toetsenbordindeling te wijzigen, verplaatst u de cursor naar de onderrand van het scherm. Selecteer op de "Taakbalk" in het systeemvak het pictogram met de afbeelding van de Russische vlag (of de letters RU) en klik erop met de linkermuisknop. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op de regel "English (USA)" - de afbeelding op het pictogram verandert in de Amerikaanse vlag (of de letters EN) - de invoertaal wordt omgeschakeld naar Engels.

Populair per onderwerp