Hoe Keylogger Te Detecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Keylogger Te Detecteren
Hoe Keylogger Te Detecteren

Video: Hoe Keylogger Te Detecteren

Video: Keylogger in 8 minutes! (sends to email!) 2022, November
Anonim

Wat is keylogger en hoe is het gevaarlijk? Dit is een spywareprogramma dat hackers en andere computerboeven gebruiken om wachtwoorden en aanmeldingen van gebruikersaccounts op internet te verkrijgen. U begrijpt zelf waar dit mee te maken kan hebben.

Hoe keylogger te detecteren
Hoe keylogger te detecteren

instructies:

Stap 1

Wees waakzaam. De meest betrouwbare manier om een ​​keylogger te detecteren, is provocatie te weerstaan. Wat wordt bedoeld. Open geen verdachte brieven die naar uw e-mailinbox komen, ga niet naar dubieuze bronnen op internet, enz. Iets meer details over verdachte e-mails, zodat u begrijpt wat er op het spel staat. Gebruikers van het sociale netwerk VKontakte ontvangen regelmatig e-mailmeldingen over deze of gene update: iemand heeft een privébericht achtergelaten, een nieuwe opmerking, enz. Deze berichten zijn volkomen ongevaarlijk, in tegenstelling tot berichten waarin een gebruiker van hetzelfde netwerk u zogenaamd vraagt ​​om een ​​foto te zien en er een link aan toevoegt. Zodra u deze link volgt, wordt u van de site "weggegooid". Als je er weer naar toe gaat, wordt informatie over je gebruikersnaam en wachtwoord naar een onbekend adres gestuurd. Mocht je toch in zo'n lokaas trappen, verander dan zo snel mogelijk je wachtwoord.

Stap 2

Installeer en update uw antivirusprogramma regelmatig om de keylogger te vinden. Dit is waarschijnlijk de meest betrouwbare manier om keyloggers te bestrijden. Maar denk niet dat als u antivirus op uw computer hebt geïnstalleerd, u kunt ontspannen.

Stap 3

Je moet met hem samenwerken. Antivirussoftware kan alleen een potentiële bedreiging detecteren en het is aan jou om te beslissen wat je ermee doet. Er is een optie om automatische verwijdering van alle bestanden en verbindingen die een bedreiging voor uw systeem vormen in de antivirusinstellingen in te stellen, maar dan bestaat het risico dat de benodigde bestanden ook worden verwijderd, dus om keylogger effectief te bestrijden, controleert u regelmatig en filter lijsten met potentiële bedreigingen.

Stap 4

De meest betrouwbare manier om de login en het wachtwoord van een site van bijzondere waarde voor een keylogger te verbergen, is een virtueel toetsenbord. Alles is heel eenvoudig, de keylogger kan het signaal dat eruit komt niet herkennen, dus alle informatie die u invoert vanaf het schermtoetsenbord blijft een compleet mysterie voor de spion.

Stap 5

Om het schermtoetsenbord te activeren, ga naar Start, Alle programma's, Accessoires, Toegankelijkheid, Schermtoetsenbord.

Populair per onderwerp