Waarom Heb Je Een Programmeertaal Nodig?

Waarom Heb Je Een Programmeertaal Nodig?
Waarom Heb Je Een Programmeertaal Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Programmeertaal Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Programmeertaal Nodig?
Video: Welke programmeertaal moet ik eerst leren? (2020) 2024, Maart
Anonim

Als je een zeer krachtige pc voor jezelf koopt, veel geld uitgeeft, geloof me dan, zonder goede software heeft het helemaal geen zin. En om software te maken, gebruiken ze programmeertalen.

Waarom heb je een programmeertaal nodig?
Waarom heb je een programmeertaal nodig?

Laten we beginnen met de allereerste programmeertalen. Ze verschenen in de verre jaren 50 van de vorige eeuw. Daarna lieten ze je alleen de eenvoudigste commando's uitvoeren. Dergelijke programmeertalen maakten het bijvoorbeeld mogelijk om getallen op te tellen en te vermenigvuldigen; hiervoor werd een speciale programmacode geschreven. En zulke talen zijn zelf nodig om voor mensen leesbare code om te zetten in voor de verwerker begrijpelijke tekst. Een processor werkt immers alleen met binaire code, zo'n code voor een processor kan ook gewoon een reeks getallen zijn: 0101000001. Om een programmeertaal om te zetten in begrijpelijke machinecode wordt een compiler of interpreter gebruikt. Zo wordt er een compiler gebruikt om de C++-taal om te zetten, maar is er een speciale interpreter nodig om met de Python-taal te werken.

Om beter te begrijpen waarom programmeertalen nodig zijn en wat het nut ervan is, is het noodzakelijk om het internet als voorbeeld te noemen. Elke dag bezoek je tientallen verschillende interessante sites. Om deze sites correct te laten functioneren, is het noodzakelijk om deze site professioneel te maken. De meeste sites zijn gebouwd met HTML-opmaak, maar u moet begrijpen dat HTML geen programmeertaal is. Het is alleen nodig om een eenvoudige website te maken. Om een goede functionele website te maken, moet je ook Perl of PHP leren, dit zijn al volwaardige programmeertalen.

Er zijn twee hoofdgroepen programmeertalen, de eerste groep is van laag niveau en de tweede groep is van hoog niveau. De taal van het eerste type ligt het dichtst bij machinecode. Ze worden beschouwd als de moeilijkste om mee te programmeren. Maar in programmeertalen op hoog niveau lijkt de code meer op een menselijke tekst.

Talen zijn heel verschillend, er zijn er veel. Er zijn echter weinig populaire. De populaire taal is C++, en er is ook de C#-taal (C "Sharp"). Deze taal is ontwikkeld door MicroSoft. Er is ook Delphi, een verbeterde Pascal-taal. Zeker, veel mensen hebben Pascal op school gevolgd. Delphi is ontwikkeld door Borland en dit bedrijf heeft ook de ontwikkelomgeving Borland Delphi gemaakt.

De meeste mensen denken dat een computer slechts een laptop of een systeemeenheid is, of misschien een tablet met een telefoon, maar dit is verre van het geval. Computers omringen je overal, zelfs een gewone tv is al een computer, een terminal in een bank is ook een computer. Zelfs moderne airconditioners zijn computers. En om deze techniek te laten functioneren, werken miljoenen programmeurs over de hele wereld aan het ontwikkelen van softwarecode voor elk apparaat.

Aanbevolen: