Hoe Een Navulling Van Cartridges Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Navulling Van Cartridges Te Openen
Hoe Een Navulling Van Cartridges Te Openen

Video: Hoe Een Navulling Van Cartridges Te Openen

Video: Hoe Een Navulling Van Cartridges Te Openen
Video: Beginnen met het maken van Canon-sponsloze hervulbare cartridges: PG-240 CL-241 PG-245 CL-246 2024, April
Anonim

Om de navulcontainer van de laserprintercartridge te openen, moet u deze demonteren. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, maar er is ook een algemeen schema. Voor het bijvullen het oppervlak zodanig voorbereiden dat poederresten niet op andere voorwerpen vallen.

Hoe een navulling van cartridges te openen
Hoe een navulling van cartridges te openen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - toner.

instructies:

Stap 1

Als u de mogelijkheid heeft, download dan de servicehandleiding voor uw printermodel, hoogstwaarschijnlijk bevat deze instructies voor demontage. Als u de handleiding niet kunt vinden, inspecteer dan zorgvuldig de patroonhuls en zoek de bevestigingsmiddelen aan de zijkant die eerst moeten worden losgeschroefd.

Stap 2

Demontage kan het beste gebeuren op een afgedekt oppervlak om geen kleine onderdelen te verliezen. Verwijder de zijpanelen die de zijkanten van de cartridge vasthouden terwijl u deze vasthoudt om te voorkomen dat veren die uit de cartridge zouden kunnen springen, verloren gaan.

Stap 3

Maak de veren en andere bevestigingsschroeven los die zich in uw gezichtsveld op de behuizing bevinden. Verwijder de onderdelen van de cartridge in volgorde van losmaken. Houd er rekening mee dat ze niet naast kleine onderdelen mogen worden gestapeld; ze hebben ook een vlakke ondergrond nodig.

Stap 4

Probeer zo voorzichtig mogelijk te zijn om ze niet te beschadigen. Open uw patrooncontainer, die meestal loskomt van de zijkant. Het is het beste om hier niet veel moeite voor te doen. Als u alleen de hoes van uw model hoeft te verwijderen, maakt u de vergrendelingen aan de randen los. Ook kan het deksel geschroefd worden.

Stap 5

Reinig de tonercontainer en onderdelen van de printer en plaats deze vervolgens in een schone container. Het is het beste om minder inkt bij te vullen dan mogelijk is, ongeveer 10-15% minder. Dit komt door het feit dat het in ieder geval niet tot het einde wordt verbruikt, maar zich nestelt op delen van de cartridge en printer, waardoor bepaalde problemen ontstaan bij het afdrukken van documenten.

Stap 6

Zet de cartridge in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Als u geen ervaring heeft met het bijvullen van cartridges, voer deze procedure dan niet zelf uit. Onthoud dat inkt die in printers wordt gebruikt schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

Aanbevolen: