Hoe Schrijf Je Een Werkprogramma Voor Een Onderwerp?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Werkprogramma Voor Een Onderwerp?
Hoe Schrijf Je Een Werkprogramma Voor Een Onderwerp?

Video: Hoe Schrijf Je Een Werkprogramma Voor Een Onderwerp?

Video: Hoe Schrijf Je Een Werkprogramma Voor Een Onderwerp?
Video: Demo Samenstel-assistent en Werkprogramma in AccountView 2024, April
Anonim

Het werkprogramma is een van de belangrijkste documenten die zorgen voor de instandhouding van een bepaalde discipline. Hiermee kunt u de onderwerpen van lezingen en praktische lessen voor het hele onderwerp plannen volgens het curriculum van de specialiteit.

Hoe schrijf je een werkprogramma voor een onderwerp?
Hoe schrijf je een werkprogramma voor een onderwerp?

Noodzakelijk

  • - programmaformulier;
  • - het curriculum van het specialisme;
  • - leerlast.

instructies:

Stap 1

Open het speciale studieprogramma om een studieprogramma voor het onderwerp te maken. Hieruit moet je het aantal uren in de discipline achterhalen: algemeen voor het hele vak, apart voor semesters voor lezingen en praktische lessen, zelfstandig werk. Het is ook nodig om de beschikbaarheid van een examen of credit te verduidelijken.

Stap 2

Specificeer uit de lesbelasting het aantal uren voor het maken van toetsen, raadplegen voor het examen, voor toetsen en examens. Dit alles heeft u nodig om een werkend programma op te stellen.

Stap 3

Vul de tabel op de eerste pagina van het curriculumontwerp in. Het is noodzakelijk om in de juiste cellen in te voeren: onderwerpnummer (uit het curriculum), verdeling van uren per semester, evenals het totale aantal uren.

Stap 4

Controleer of de som van de toegekende uren voor colleges, praktische oefeningen, controle en zelfstandig werken overeenkomt met het totaal aantal uren.

Stap 5

Vul onder de tabel de naam in van de onderwijsnorm volgens welke de opleiding is opgesteld. Vul vervolgens de naam in van de afdeling/commissie op de vergadering waarvan het programma wordt goedgekeurd. Voeg ook het goedkeuringsstempel toe met de plaatsvervangend directeur / pro-rector en goedkeuring door de directeur / rector.

Stap 6

Maak een lesplan op de volgende pagina's van het programma. Onderwerpen moeten worden gegroepeerd in secties / modules. Voeg kennisbeheer toe na elke sectie. Dit kan in de vorm van een test of een enquête.

Stap 7

Voeg ook opdrachten toe aan zelfstudie tussen colleges door. Plaats een volgnummer naast elke les (college / praktijkwerk). Het totaal aantal lessen vermenigvuldigd met 2 moet overeenkomen met het aantal lesuren (colleges + oefeningen).

Stap 8

Geef aan het einde van het programma een lijst met praktische activiteiten, opdrachten voor zelfstandig werken en modulaire besturing. Voeg ook een lijst met literatuur, richtlijnen en normen voor het onderwerp toe om het curriculum te voltooien.

Aanbevolen: