Hoe Een Werkprogramma Op Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Werkprogramma Op Te Stellen
Hoe Een Werkprogramma Op Te Stellen

Video: Hoe Een Werkprogramma Op Te Stellen

Video: Hoe Een Werkprogramma Op Te Stellen
Video: UNIT4 - Procesoptimalisatie - Opgenomen webinar 2024, April
Anonim

Het werkprogramma is een schoolnormatief juridisch document dat de organisatie van de educatieve activiteit van de leraar kenmerkt en het volume, de inhoud van de studie en de volgorde van het onderwijzen van de discipline bepaalt. Het is opgesteld in overeenstemming met de staatsonderwijsstandaard.

Hoe een werkprogramma op te stellen
Hoe een werkprogramma op te stellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geïnstalleerd MS Word-programma;
  • - onderwijsstandaard in een bepaald vak.

instructies:

Stap 1

Start Word, maak een nieuw document aan. Op de eerste pagina van het programma moet een titelpagina worden opgesteld, die de volgende verplichte elementen moet bevatten: de naam van het ministerie en vervolgens op de volgende regel de naam van de school. Het is ook noodzakelijk om een stempel van overeenkomst met de adjunct-directeur en goedkeuring door de directeur van de school te hebben.

Stap 2

Voer vervolgens in het midden de naam van het document "Werkprogramma …" in, hier de naam van de discipline waarvoor je het curriculum wilt opstellen, evenals de klas waarvoor het bedoeld is. Hieronder staat de naam en categorie van de docent/docent die dit programma heeft afgerond.

Stap 3

Voer het jaar in het midden van het werkprogramma op de volgende regel in. Houd er rekening mee dat het programma voor vijf jaar wordt opgesteld en elk jaar moet worden herzien en zo nodig gewijzigd en opnieuw goedgekeurd. Voeg een pagina-einde toe zodat de volgende tekst vanaf een nieuw blad wordt afgedrukt door het menu "Invoegen" - "Pagina-einde" te kiezen, of druk op de sneltoets Ctrl + Enter.

Stap 4

Voor het opstellen van een werkprogramma voor een onderwerp in overeenstemming met de eisen van de staat, vult u verder een toelichting in. Daarin moet je het doel van het onderwijzen van de discipline, de belangrijkste componenten van het onderwerp, de vormen van kennisbeheersing vermelden.

Stap 5

Voer het commando "Tabel" - "Tabel toevoegen" uit om de inhoud van de discipline te ordenen. De tabel moet de volgende kolommen bevatten: aantal, titel van secties en onderwerpen, totaal aantal uren, dan "Inclusief op" en verdeel het in 3 kolommen (lessen, proefwerken, toetsen), het geschatte aantal uren voor zelfstandig werk.

Stap 6

Vul de tabel in, voer eerst de secties in, elk - de onderwerpen die erin zijn opgenomen. Geef voor elk onderwerp het aantal uren aan dat eraan is besteed. Ook is het voor het opstellen van een werkprogramma noodzakelijk om na elke paragraaf de vorm van controle aan te geven, meestal testen. Tel in de laatste regel van de tabel de ingevoerde uren bij elkaar op; ze moeten overeenkomen met het leerplan van de school.

Stap 7

Formatteer het werkprogramma. Gebruik het lettertype Times New Roman, grootte 12. Regelafstand is enkelvoudig. Het is niet toegestaan om woordafbrekingen in de tekst te gebruiken. Alinea-inspringing moet 1,25 cm zijn, marges - 2 cm. Gebruik voor alle tekst uitvulling naar de breedte, voor tabeltekst - naar links, voor koppen, stel de uitlijning in op het midden. Nummer alle bladen van het programma behalve de titelpagina, onderteken en keur deze goed door de directie, plak de schoolstempel op de titelpagina.

Aanbevolen: