Hoe Schrijf Je Een Recensie Van Werkprogramma's

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Recensie Van Werkprogramma's
Hoe Schrijf Je Een Recensie Van Werkprogramma's

Video: Hoe Schrijf Je Een Recensie Van Werkprogramma's

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Flipping the classroom recensie schrijven 2023, Februari
Anonim

Veel portals voor computersoftware zijn open op internet en daarom is er altijd vraag naar hoogwaardige materialen "over het onderwerp". Daarom, als je weet hoe je je mening moet uiten, weerhoudt niets je ervan om een ​​recensie te schrijven van een werkprogramma.

Hoe schrijf je een recensie van werkprogramma's
Hoe schrijf je een recensie van werkprogramma's

instructies:

Stap 1

Let op de taal die je schrijft. Allereerst mag het materiaal geen first person speech gebruiken. Dankzij deze simpele truc ziet de tekst er meteen professioneler uit. Je moet echter niet te veel misbruik maken van je eigen competentie: sluit termen, vakjargon of andere uitdrukkingen die voor iemand onbegrijpelijk kunnen blijven uit de tekst.

Stap 2

Scheid subjectieve en objectieve beoordelingen. Uw doel als recensent is om uiterst objectief te zijn, en de kwaliteit van het artikel hangt rechtstreeks af van hoe correct u alle voor- en nadelen van de software kunt beoordelen. Natuurlijk kan niemand van ons volledig afstand nemen van onze eigen mening, dus om "verliezen te minimaliseren", markeert u de punten die u controversieel lijken. Bijvoorbeeld: "Natuurlijk is de snelheid van Google Chrome het belangrijkste voordeel ten opzichte van zijn concurrenten, maar sommige gebruikers kunnen schrikken van een ongemakkelijke interface." Het deel over de interface hier is de persoonlijke mening van de recensent, maar het wordt niet gepresenteerd als een onveranderlijke waarheid, integendeel.

Stap 3

Denk aan de hele productmarkt. Alles wordt in vergelijking geleerd en vergelijkende analyse is het meest waardevol voor de gebruiker. Het is mogelijk dat de gebruiker Skype in zijn leven nog nooit is tegengekomen, en de verklaring "Skype is erg handig" bevat bijna geen informatie voor de gebruiker. Maar de zin: "Skype omzeilt zeker ICQ in termen van gemak …", integendeel, zal voor sommige gebruikers specifieker zijn. Met zo'n techniek kun je een heel artikel volledig bouwen en het geanalyseerde product vergelijken met alle mogelijke concurrenten.

Stap 4

Volg de logica van het schrijven. Zoals elk materiaal, moet de beoordeling gebaseerd zijn op ten minste een driedelige vorm: inleiding, hoofdgedeelte, conclusie. Als de inleiding geen vragen oproept, kan het hoofdgedeelte in verschillende delen worden verdeeld: een beschrijving van de belangrijkste eigenschappen van het programma, de belangrijkste voor- en nadelen, een vergelijkende analyse. Met deze volgorde kan de lezer het duidelijkste idee van het programma samenstellen, dat in de conclusie moet worden samengevat.

Populair per onderwerp