Hoe Schrijf Je Een Spel Voor Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Spel Voor Je Telefoon
Hoe Schrijf Je Een Spel Voor Je Telefoon

Video: Hoe Schrijf Je Een Spel Voor Je Telefoon

Video: Hoe Schrijf Je Een Spel Voor Je Telefoon
Video: How to Create an App Without Coding 2021 (Mobile Game App Developing) 2024, April
Anonim

Met de komst van Java-telefoons zijn er veel veranderingen geweest, vooral in het schrijven van programma's voor het mobiele platform. J2ME-technologie is de mainstream geworden voor alle mobiele apparaten. Hiermee kunt u de programmeerprocedure voor mobiele apparaten zoveel mogelijk vereenvoudigen en kunt u dezelfde programma's op verschillende platforms uitvoeren, of het nu Android, Symbian of een gewone mobiele telefoon is.

Hoe schrijf je een spel voor je telefoon
Hoe schrijf je een spel voor je telefoon

Noodzakelijk

  • -J2SE,
  • - J2ME WT,
  • - IDE of een tekstverwerker,
  • - mobiele telefoon om te testen.

instructies:

Stap 1

Na verloop van tijd ontstond de behoefte om de compatibiliteit te garanderen van verschillende programma's die zijn geschreven door externe programmeurs. Hiertoe werd een oplossing voorgesteld om de Java 2 Platform Micro Edition te creëren, die wijdverbreid werd. Het is het meest populaire onafhankelijke platform geworden voor alle mobiele apparaten, ongeacht het besturingssysteem. Om te beginnen met het schrijven van programma's voor een mobiele telefoon, moet u 3 noodzakelijke componenten installeren: - J2SE (een compiler voor het maken van Java-archieven), - J2ME Wireless Toolkit (een set emulators voor het testen van geschreven MIDlets), - elke IDE of gewone teksteditor.

Stap 2

Vervolgens moet u de WTK-werkbalk starten en een nieuw project maken (Bestand - Nieuw project). U moet de juiste velden invullen (projectnaam, klassenaam - u kunt ze naar eigen goeddunken een naam geven, maar zo dat de naam zo eenvoudig en gedenkwaardig mogelijk is). Dan hoeft u niets te wijzigen, u hoeft alleen maar op de knop OK te klikken. Er wordt een nieuw project gemaakt in de map apps van het WTK-programma, waar de bin-map voor uitvoerbare bestanden is, de lib-map voor bibliotheken, res voor bronnen en src voor bronnen.

Stap 3

Na het schrijven van het programma wordt in de regel getest. Eerst moet de applicatie op de emulator worden getest en vervolgens op de telefoon zelf worden gestart. Eerst moet het project worden gecompileerd (de "Build"-knop van de WTK-editor) en klik vervolgens op Uitvoeren. Als de toepassing zonder problemen is gestart, moet deze, om deze naar de telefoon te downloaden, worden verpakt in een.jar- en.jad-archief. Om dit te doen, moet u het item "Project" - "Pakket" selecteren, waarna beide archieven in de map "bin" verschijnen, die op de telefoon moet worden neergezet.

Aanbevolen: