Hoe Video Naar Digitaal Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Video Naar Digitaal Te Converteren
Hoe Video Naar Digitaal Te Converteren

Video: Hoe Video Naar Digitaal Te Converteren

Video: Hoe Video Naar Digitaal Te Converteren
Video: Nederlands: UVG-002 USB Video Grabber Hoe te gebruiken 2024, Mei
Anonim

Als u besluit om videobanden naar schijven of de harde schijf van een computer te kopiëren, kunt u dit thuis doen met behulp van gratis toepassingen. Houd er ook rekening mee dat de kwaliteit van een videoband na verloop van tijd achteruitgaat, dus hoe sneller u de video digitaliseert, hoe beter.

Hoe video naar digitaal te converteren
Hoe video naar digitaal te converteren

Noodzakelijk

  • - videokaart met video-ingang;
  • - minimaal 3 GB vrije schijfruimte;
  • - geluidskaart;
  • - VirtualDub-programma.

instructies:

Stap 1

Sluit uw camcorder aan op de uitgang van uw videokaart om uw video te digitaliseren. Sluit de audiokabel aan op de geluidskaart. Ga naar het "Configuratiescherm", selecteer vervolgens de geluidsinstellingen en de optie "Hardwareversnelling", stel de bemonsteringskwaliteit voor het afspelen en opnemen van geluid in op de maximale waarde. Klik op de knop Geavanceerd, ga naar het tabblad Prestaties, verplaats de aanwijzer helemaal naar rechts. Doe hetzelfde met Geluidsopname.

Stap 2

Start de VirtualDub-toepassing, stel de instellingen in voor het vastleggen van video van de band. Druk op de F9-toets, vink het vakje aan in de optie Audio vastleggen, stel het aantal frames per seconde in - 25. Stel de waarde van de parameter Audiobuffergrootte in op 10240 bytes.

Stap 3

Ga vervolgens naar het menu Opname / Voorkeuren, selecteer het gewenste apparaat voor video-opname en specificeer ook waar het bestand zal worden opgenomen na het digitaliseren van de video. Het is raadzaam om het bestand naar een schone NTFS-geformatteerde partitie te schrijven. De mapnaam mag alleen Engelse tekens bevatten.

Stap 4

Stel indien nodig de voorwaarden in waaronder het vastleggen stopt: bijvoorbeeld bestandsgrootte of opnametijd, vrije schijfruimte, overschrijding van een bepaald percentage verloren frames. Dit kan in het menu Opname/Stop-condities.

Stap 5

Ga naar het menu Audio / Compressie, selecteer codecs voor audiocompressie of pas ongecomprimeerde audio aan. Selecteer PCM-formaat, 16 bit. Ga naar het menu Video / Formaat om video-opname in te stellen. Stel de resolutie van de videostream in in het linkermenu en de kleurdiepte en het compressietype in het rechtermenu.

Stap 6

Gebruik het YUY2-formaat. Selecteer ook een codec voor videocompressie. Wanneer de instellingen zijn ingesteld, drukt u op de F6-toets en begint u na een paar seconden met het afspelen van de video op de camera. Informatie over het opnameproces wordt rechts in het programma weergegeven. Nadat de video is voltooid, klikt u op Esc en krijgt u een gedigitaliseerde video.

Aanbevolen: