Hoe Een Werkend Programma Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Werkend Programma Te Schrijven
Hoe Een Werkend Programma Te Schrijven

Video: Hoe Een Werkend Programma Te Schrijven

Video: Hoe Een Werkend Programma Te Schrijven
Video: programma schrijven (lichaamsdiagonaal) 2024, Mei
Anonim

Educatieve werkprogramma's zijn een verplicht onderdeel van de planning van het onderwijsproces. Ze zijn gebaseerd op het schoolcurriculum en houden rekening met de technische, methodologische en informatieve ondersteuning van het onderwijsproces, het opleidingsniveau van studenten. De opzet en inhoud van het werkprogramma is voor alle onderwijsvormen gelijk en moet voldoen aan de eisen van de Rijks Onderwijsnorm voor dit vak.

Hoe een werkend programma te schrijven
Hoe een werkend programma te schrijven

instructies:

Stap 1

Schrijf het voorblad van het werkprogramma. Het moet de naam van de onderwijsinstelling weerspiegelen en de naam van de discipline waarvoor dit programma is opgesteld, het jaar van ontwikkeling.

Stap 2

Een toelichting is een belangrijk onderdeel van het programma. Beschrijf daarin de bijzonderheden van de discipline en het belang van het bestuderen ervan in het algemene onderwijssysteem. Reflecteer wat de studie van deze discipline studenten oplevert, welke praktische vaardigheden ze door de lessen zullen verwerven. Vertel ons over interdisciplinaire verbindingen, voor welke andere disciplines deze discipline de basis is, hoe de studie ervan zich verhoudt tot de studie van andere vakken. Geef in de toelichting de kenmerken weer van de organisatie van het onderwijsproces in deze discipline, rechtvaardig de voorkeursvorm van klassenorganisatie. Noem de normatieve documenten die de basis vormen van het werkprogramma.

Stap 3

Maak een thematisch plan voor het onderwerp. Vermeld de volgorde van het bestuderen van de secties en het aantal academische uren dat is toegewezen voor de studie van elke sectie met differentiatie in theoretische en praktische lessen. Denk aan de uren die nodig zijn om je voor te bereiden op het examen.

Stap 4

Gebruik een benaderend thematisch plan om het hoofdgedeelte van een werkprogramma met een beschrijving van het onderwijsproces te schrijven. Begin dit gedeelte met het introduceren en leren van veiligheidsmaatregelen in lessen over dit onderwerp. Geef in de sectie niet alleen de bestudeerde onderwerpen weer, maar ook de vereisten die van toepassing zijn op het kennisniveau van studenten, de mate van hun paraatheid.

Stap 5

Schrijf op hoe je zelfstandig werk in deze discipline moet organiseren, de soorten buitenschoolse activiteiten. Een deel van het didactisch materiaal kan worden aanbevolen voor zelfstudie, dus het moet worden gemarkeerd in de tekst van het programma en gemarkeerd met asterisken.

Stap 6

In het gedeelte waar de vereisten voor educatieve en methodologische ondersteuning moeten worden beschreven, schrijf een lijst met basis- en aanvullende methodologische en educatieve literatuur, handleidingen die nodig zijn voor lessen, aanbevolen trainingshulpmiddelen.

Stap 7

Schrijf aan het einde van het programma informatie over uzelf - achternaam, voorletters, diensttijd en werkplek, geef uw kwalificatiecategorie aan, alles wat u nodig acht om te melden.

Aanbevolen: