Hoe Maak Je Een Werkend Netwerk?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Werkend Netwerk?
Hoe Maak Je Een Werkend Netwerk?

Video: Hoe Maak Je Een Werkend Netwerk?

Video: Hoe Maak Je Een Werkend Netwerk?
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, April
Anonim

Alle soorten lokale netwerken zijn een noodzaak voor elk kantoor of appartement met meerdere computers of laptops. Dergelijke lokale netwerken moet u zelf kunnen maken en configureren.

Hoe maak je een werkend netwerk?
Hoe maak je een werkend netwerk?

Noodzakelijk

Wifi router

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar de moeilijkste optie voor het bouwen van een lokaal netwerk. We zullen een gecombineerd lokaal netwerk creëren, dat computers omvat die via een kabel zijn verbonden en laptops die via een draadloos kanaal zijn verbonden. Tegelijkertijd hebben alle bovengenoemde apparaten toegang tot internet.

Stap 2

Om zo'n netwerk te maken hebben we een wifi-router (router) nodig. Gezien ons doel is het noodzakelijk om een router aan te schaffen met meerdere LAN-poorten en een redelijk breed scala aan soorten draadloze netwerken waarmee hij kan werken.

Stap 3

Koop een wifi-router en sluit deze aan op netstroom. Sluit hier de internetverbinding op aan. Hiervoor heeft het toestel een speciale WAN- of internetpoort. Let op de volgende nuance: als uw provider ADSL-internetdiensten aanbiedt, dient u een router aan te schaffen die met dit netwerk werkt.

Stap 4

Verbind de wifi-router met elke computer of laptop via de LAN-poort. Lees de instructies voor dit apparaat. Zoek het standaard IP-adres. Voer het in de adresbalk van uw browser in om naar het hoofdinstellingenmenu te gaan.

Stap 5

Ga naar Internetinstellingen. Wijzig uw routerinstellingen zoals u zou doen bij het instellen van uw computer voor toegang tot internet. Zorg ervoor dat u de DHCP-functie inschakelt in de instellingen van beide netwerken.

Stap 6

Ga naar Draadloze installatie. Maak een toegangspunt met een naam, wachtwoord, gegevenscodering en radiosignaaltypes.

Stap 7

Sla de instellingen op en start de wifi-router opnieuw op. Sluit er alle computers op aan via LAN-poorten en sluit laptops aan op het draadloze toegangspunt dat u hebt gemaakt.

Aanbevolen: