Hoe Een Wachtwoord Op De Computerinvoer Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op De Computerinvoer Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op De Computerinvoer Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op De Computerinvoer Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op De Computerinvoer Te Zetten
Video: How to set password on computer desktop or laptop 2024, Mei
Anonim

Wilt u dat uw informatie op uw computer vertrouwelijk is? Of om te voorkomen dat kinderen zonder uw medeweten het systeem binnenkomen? Vul een wachtwoord in. Bovendien is dit vrij eenvoudig te doen. En het zal niet lang duren.

Hoe een wachtwoord op de computerinvoer te zetten
Hoe een wachtwoord op de computerinvoer te zetten

instructies:

Stap 1

U kunt als volgt een wachtwoord instellen om u op de computer aan te melden. Om aan de slag te gaan, klikt u op de knop "Start", die zich in de linkerbenedenhoek van het scherm bevindt. U ziet een menu waarin u het item "Configuratiescherm" moet selecteren. Onthoud: om een wachtwoord in te stellen, moet u een indeling hebben in gebruikers op de computer. Selecteer in het "Configuratiescherm" "Gebruikersaccounts".

Stap 2

Heeft u een indeling in meerdere gebruikers, kies dan voor "Uw account". Als er maar één gebruiker is, is het account de enige. En daarom wordt uw taak vereenvoudigd. Daarna stelt u ook het wachtwoord in. Om dit te doen, voert u in het venster dat verschijnt de alfanumerieke waarden in die uw systeem zullen "beschermen" tegen indringers. Herhaal vervolgens de ingevoerde tekencombinatie opnieuw. Voer vervolgens een trefwoord of zin in die als herinnering zal dienen voor het geval u uw wachtwoord vergeet. Al deze acties voor elk van de accounts (als er meerdere zijn) zullen absoluut identiek zijn.

Stap 3

Als u geen indeling in gebruikers heeft en de toegang tot de computer niet voor alle gezinsleden of collega's is beperkt, kunt u toch uw vertrouwelijke informatie beschermen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar uw eigen aparte account aan te maken in het gedeelte "Gebruikersaccounts". En stel er dan, volgens het bekende schema, een wachtwoord op. Zo kunt u uw persoonlijke gegevens beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

Stap 4

Als alternatief kan al in het BIOS een wachtwoord voor toegang tot het systeem worden ingesteld. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de computer überhaupt opstart. In dit geval moet u het BIOS openen op het moment dat de computer routinetests ondergaat na het inschakelen en een wachtwoord instellen.

Aanbevolen: