Hoe "minimaliseer Alle Vensters" Terug Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe "minimaliseer Alle Vensters" Terug Te Geven
Hoe "minimaliseer Alle Vensters" Terug Te Geven

Video: Hoe "minimaliseer Alle Vensters" Terug Te Geven

Video: Hoe
Video: Vensters minimaliseren, maximaliseren en sluiten 2024, Mei
Anonim

Op het eerste gezicht is het pictogram Alle Windows minimaliseren volledig nutteloos. Daarom verwijderen gebruikers het soms uit de lijst met programma's in Verkenner. Maar wat als je het dringend nodig hebt? Waar te vinden? Het antwoord is simpel - in een computer, waar eerst nog wat aan gewerkt moet worden.

Hoe terug te keren?
Hoe terug te keren?

instructies:

Stap 1

De snelkoppeling "Alle Windows minimaliseren" terugzetten naar de gebruikelijke plaats in het Configuratiescherm is moeilijk, maar mogelijk. Het bestand "Alle vensters minimaliseren / Shows Desktop" in Windows XP bevindt zich in een speciale systeemmap op de computer. Dit bestand van 79 bytes met de extensie SCF (Shell Command File) bevindt zich in de map Documents and Settings. Om het te vinden, moet u achtereenvolgens de volgende mappen Application Data, Microsoft, Internet Explorer, Quick Launch openen in de persoonlijke documenten van de gebruiker. In Windows Vista is dit bestand iets zwaarder - 258 bytes - en het bevindt zich ook in de systeemmappen UsersUserNameAppDataRoamingMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch. En net als in Windows XP is het pictogram Alle Windows minimaliseren eenvoudig in Windows Vista. Trouwens, in beide systemen wordt het op dezelfde manier hersteld.

Stap 2

Om dit te doen, klikt u in het werkvenster met de rechtermuisknop op de vrije ruimte, selecteert u de functie "Maken" en geeft u het bestandstype op - "Tekstdocument". Geef het dan een naam - Minimaliseer alle vensters of gebruik Shows Desktop. Open het bestand en voeg de volgende tekst toe: [Shell] Command = 2IconFile = explorer.exe, 3 [Taskbar] Command = ToggleDesktop U kunt de tekst zelf kopiëren of typen. Sla het document vervolgens op.

Stap 3

Om het systeem dit bestand te laten "uitvoeren", moet u de extensie wijzigen in SCF. Om dit te doen, selecteert u in Deze computer Extra, vervolgens Mapopties en Weergeven. Schakel vervolgens in de "Aanvullende parameters" het selectievakje uit naast de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Sla de wijzigingen op met de knop "OK". Wijzig de documentextensie van.txt in.scf. Nadat u het systeem heeft gewaarschuwd over de wijziging van de extensie, markeert u dat u akkoord gaat met de wijziging en drukt u op "Ja" als bevestiging van de acties. Vink vervolgens het vakje opnieuw aan in het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" in de "Extra parameters" van "Bekijken" en "Eigenschappen van de map".

Stap 4

U kunt de extensie ook op een eenvoudigere manier wijzigen. Om dit te doen, selecteert u in het tekstdocument de items "Bestand" en "Opslaan als" en specificeert u "Alle bestanden" in de kolom "Bestandstype". Selecteer dit item in het vervolgkeuzevenster. Specificeer in de regel "Bestandsnaam" "Alle vensters minimaliseren", zet een punt en voeg de vereiste extensie toe - scf. Sla uw wijzigingen op.

Stap 5

Plaats vervolgens het Minimaliseer alle Windows.scf-bestand in de doelmap. Op Windows XP is dit Documenten en instellingen Gebruikersnaam Toepassingsgegevens Microsoft Internet Explorer Quick Launch. Op Windows Vista, GebruikersGebruikersnaamAppDataRoamingMicrosoftInternet ExplorerSnel starten.

Stap 6

Sleep de documentsnelkoppeling naar het bureaublad en van daaruit naar Snel starten.

Aanbevolen: