Hoe De Toetsenbordindeling Terug Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe De Toetsenbordindeling Terug Te Geven
Hoe De Toetsenbordindeling Terug Te Geven

Video: Hoe De Toetsenbordindeling Terug Te Geven

Video: Hoe De Toetsenbordindeling Terug Te Geven
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Heel vaak is er in alle versies van besturingssystemen van de Windows-familie zo'n probleem als een af en toe verdwijnende toetsenbordindeling. Alle acties om het te herstellen met behulp van de regionale en taalopties-applet werken niet, omdat de reden voor het verdwijnen ervan ergens anders ligt.

Hoe de toetsenbordindeling terug te geven
Hoe de toetsenbordindeling terug te geven

Het is nodig

  • - bestand ctfmon.exe
  • - teksteditor Kladblok.

instructies:

Stap 1

Dit probleem doet zich voor sinds de release van het besturingssysteem Windows XP. Meestal is dit te wijten aan het feit dat de gebruiker het paneel per ongeluk van de taakbalk heeft verwijderd. Maar in sommige gevallen verdwijnt het vanzelf. Enige tijd na het verschijnen van dit probleem bleek dat het kleine bestand ctfmon.exe verantwoordelijk is voor het weergeven van lay-outs.

Stap 2

Om de lay-out te hervatten, plaatst u dit bestand in het opstartmenu. Soms is de oorzaak van dit probleem het onbewust verwijderen van een bestand bij het opstarten. het doel ervan is onbekend bij de meeste pc-gebruikers. Om het opstartmenu te bekijken, moet u op het menu "Start" klikken en "Uitvoeren" selecteren. Voer in het geopende venster de opdracht msconfig in en druk op Enter.

Stap 3

U ziet het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie. De lijst met opstarttoepassingen die u nodig hebt, bevindt zich op het tabblad "Opstarten", ga ernaartoe. Bekijk de hele lijst, als je het ctfmon.exe-bestand ziet, activeer het dan door een vinkje in de regel te plaatsen.

Stap 4

Klik vervolgens op de knoppen Toepassen en Sluiten. Selecteer "Nu opnieuw opstarten" in het dialoogvenster dat voor u verschijnt. Vergeet niet alle bestanden van tevoren te sluiten en alle wijzigingen op te slaan.

Stap 5

Na een nieuwe start van het systeem zou de taallay-out in de taakbalk moeten verschijnen, naast het systeemvak. Maar het komt voor dat dit bestand helemaal niet in het opstartmenu staat, in dit geval moet het worden toegevoegd. Om dit te doen, moet u een tekstbestand maken in een teksteditor, de voorkeur moet worden gegeven aan geavanceerde editors, bijvoorbeeld Notepad ++.

Stap 6

Kopieer de volgende regels naar een nieuw document:

Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Run]

"CTFMON. EXE" = "C: / WINDOWS / system32 / ctfmon.exe"

Houd er rekening mee dat we het pad naar het uitvoerbare bestand in het bestand schrijven. Als uw systeem niet in de Windows-map is geïnstalleerd, moet u wijzigingen aanbrengen in het bestand dat wordt gemaakt. Om het bestand op te slaan, klikt u op het menu "Bestand" en selecteert u "Opslaan als". Voer in het geopende venster de naam van het Run.reg-bestand in en klik op de knop "Opslaan".

Stap 7

Voer het nieuw gemaakte bestand uit door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. In het geopende venster ziet u een bericht over het invoeren van gegevens in het systeemregister van het besturingssysteem, klik op de knop "Ja". Nadat de computer opnieuw is opgestart, bevindt het paneel met de toetsenbordindeling zich op zijn oorspronkelijke plaats.

Aanbevolen: