Een Snelkoppeling Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Snelkoppeling Toevoegen
Een Snelkoppeling Toevoegen

Video: Een Snelkoppeling Toevoegen

Video: Een Snelkoppeling Toevoegen
Video: een snelkoppeling plaatsen op je bureaublad Windows 10 2023, Maart
Anonim

Het is erg handig om snelkoppelingen te maken, omdat u hiermee direct de programma's kunt openen die u nodig hebt en alle andere bestanden die zich op de harde schijf van de computer kunnen bevinden. Met behulp van een snelkoppeling kunt u deze bestanden met een minimum aan stappen openen. Het is niet nodig om naar de map te gaan waar het bestand zich bevindt, u kunt eenvoudig een geschikte snelkoppeling maken om het te starten.

Een snelkoppeling toevoegen
Een snelkoppeling toevoegen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een snelkoppeling aan uw bureaublad toe te voegen, is door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken waarvoor u het wilt maken. Selecteer "Verzenden" in het contextmenu dat verschijnt. Er verschijnt een extra menu waarin u op de regel "Desktop (maak een snelkoppeling)" moet klikken. Op deze manier kunt u niet alleen snelkoppelingen naar afzonderlijke bestanden toevoegen, maar ook naar hele mappen. Door op de snelkoppeling naar de map te klikken, krijgt u toegang tot alle bestanden die erin staan.

Stap 2

Er zijn ook momenten waarop u heel snel toegang moet krijgen tot het gewenste bestand. Maar om de snelkoppeling te gebruiken, moet u alle vensters of actieve toepassingen minimaliseren. In dergelijke gevallen is het het handigst om een snelkoppeling te maken op Snel starten. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk. Er verschijnt een contextmenu waarin u de opdracht "Eigenschappen" selecteert. Het taakbalkmenu wordt geopend, waar u het selectievakje naast de regels "Toon de snelstartbalk" en "Toon de taakbalk boven andere vensters" aanvinkt. Klik vervolgens op "Toepassen".

Stap 3

Kies nu de gewenste snelkoppeling. Houd de linkermuisknop erop ingedrukt en sleep deze naar de taakbalk. Snelkoppeling toegevoegd aan Snel starten.

Stap 4

Naast bestanden en mappen kunt u ook snelkoppelingen maken om uw computer af te sluiten en opnieuw op te starten. Hierdoor wordt uw pc in de snelle modus uitgeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Klik in het menu dat verschijnt op de opdracht "Maken". Er verschijnt een extra menu waarin u "Snelkoppeling maken" selecteert. Voer in het venster dat verschijnt Shutdown.exe –r in om de computer opnieuw op te starten en Shutdown.exe –s om hem af te sluiten. Nadat u de opdracht voor de snelkoppeling hebt geselecteerd, klikt u op "Volgende" en in het volgende venster - "Voltooien".

Stap 5

Snelkoppelingen voor het inschakelen en herstarten van het besturingssysteem worden zonder afbeelding gemaakt. Om een pictogram voor deze snelkoppelingen toe te voegen, klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer vervolgens "Eigenschappen" en klik op het tabblad "Pictogram wijzigen".

Populair per onderwerp