Hoe Te Modificeren Om Te Hercoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Modificeren Om Te Hercoderen
Hoe Te Modificeren Om Te Hercoderen

Video: Hoe Te Modificeren Om Te Hercoderen

Video: Hoe Te Modificeren Om Te Hercoderen
Video: Hercoderen met SPSS 2024, Mei
Anonim

Het mod-formaat dat in veel camcorders wordt gebruikt (bijv. Panasonic, JVC, Canon) is een formaat voor de originele video die door de camera is opgenomen. In de praktijk is het een MPEG-2-bestand met een AC-3-audiotrack. Het mod-formaat kan worden afgespeeld op computers in alle spelers die videoweergave in MPEG-2 ondersteunen. Het bekijken van dergelijke videobestanden op een dvd-speler zal echter behoorlijk problematisch zijn - met een grote waarschijnlijkheid zal de speler het formaat niet eens kunnen bepalen als video-informatie.

Hoe te modificeren om te hercoderen
Hoe te modificeren om te hercoderen

Noodzakelijk

Mod Video Converter-programma

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om te converteren is door het.mod-bestand te hernoemen naar. MPG of. AVI. Hierdoor kunnen videospelers het zien en zelfs afspelen. De meeste spelers doen dit echter met "verrassingen" zoals beeldrimpelingen, audio-uitval en framecorruptie. Daarom verdient het de voorkeur om het.mod-bestand te hercoderen naar een standaard videoformaat, dat zeker door de meeste populaire videospelers zal worden afgespeeld.

Stap 2

Om naar MPEG-2 te converteren, kunt u een van de converters gebruiken, bijvoorbeeld Mod Video Converter. Het is een gebruiksvriendelijke applicatie die mod converteert naar bijna elk bekend audio- of videoformaat.

Stap 3

Installeer Mod Video Converter. Het heeft een gratis proefperiode van een maand en kan worden gedownload van verschillende gespecialiseerde bronnen.

Stap 4

Voeg.mod-bestanden toe. Om dit te doen, klikt u op de knop Openen om het verkennervenster te openen en geeft u het bestand op dat u daar wilt converteren. Eenmaal geselecteerd, verschijnt het in het tekstvak Uitvoer. Bewerk en trim de mod-bestanden. Gebruik hiervoor de knop Bewerken bovenaan het configuratiescherm van de toepassing.

Stap 5

Configureer framesnelheid, videodecoder, video-uitvoerresolutie en meer. Klik hiervoor op de knop Instellingen boven de knop Openen. Selecteer in het tekstveld links van de knop Instellingen een video-indeling in de vervolgkeuzelijst waarnaar het originele videobestand wordt geconverteerd. Rechts van de knop Instellingen bevindt zich een selectievakje Samenvoegen tot één bestand, dat moet worden aangevinkt als het nodig is om geselecteerde mod-bestanden te combineren in een enkel videobestand.

Stap 6

Geef het uitvoerpad voor het geconverteerde bestand op. Dit kan worden gedaan door op het geopende mappictogram onder het geconverteerde videovoorbeeldvenster te klikken. Klik op de Start-knop om te beginnen met converteren.

Aanbevolen: