Tekst Opmaken In Word

Inhoudsopgave:

Tekst Opmaken In Word
Tekst Opmaken In Word

Video: Tekst Opmaken In Word

Video: Tekst Opmaken In Word
Video: tekst opmaken in word 2024, April
Anonim

Tekst opmaken in Microsoft Word is een fundamenteel en integraal onderdeel van het samenstellen van de definitieve tekst. De basisprincipes van opmaak zijn min of meer bekend bij de meeste gebruikers, maar er zijn een soort geheimen die u zullen helpen tekst efficiënt en snel op te maken.

Tekst opmaken in Word
Tekst opmaken in Word

Tekst opmaken in Microsoft Word is een essentieel onderdeel van het samenstellen van de uiteindelijke tekst. Dankzij de opmaak kan de gebruiker goede tekst van hoge kwaliteit maken die aan alle vereisten voldoet. De tekst zelf moet worden opgemaakt, omdat in dit geval, als alle tekens in de tekst de optimale grootte hebben, de spatiëring enzovoort op het juiste niveau is, het materiaal zelf veel gemakkelijker zal worden gelezen en waargenomen en tijd zal natuurlijk minder worden besteed. Het blijkt dus dat de opmaak de lezer helpt de inhoud van de tekst moeiteloos te begrijpen.

Basisaspecten van opmaak

Om de presentatie van het materiaal op een hoog niveau te houden, moet de tekst op de pagina natuurlijk worden uitgelijnd en de juiste afstand tussen de regels instellen, dat wil zeggen om de positie van de tekst op de pagina te wijzigen. Om de standaardwaarden te wijzigen, hoeft u alleen maar het woord of tekstfragment te selecteren dat u wilt wijzigen. Vervolgens moet u de parameters selecteren die u nodig hebt voor uitlijning. Nieuwe waarden worden ingesteld op het tabblad "Home", waar een veld "Alinea" is.

Er zijn verschillende knoppen in het veld "Alinea", waarmee u de tekst kunt uitlijnen: links uitgelijnd, gecentreerd, rechts uitgelijnd en ook breed uitgelijnd. Het uitlijnen gebeurt door op de linkermuisknop te klikken.

Spatiëring kan van twee soorten zijn: tussen regels en tussen alinea's. Op het bijbehorende pictogram ("Regelafstand") in het veld "Alinea" kunt u eenvoudig de benodigde waarden selecteren of uw eigen waarden instellen. Na het selecteren van de te wijzigen tekst, is het noodzakelijk om de knop "Regelafstand" te selecteren, waarna een menu verschijnt waarin de gebruiker wordt gevraagd om de afstand tussen regels en tussen alinea's te wijzigen. Er moet ook worden opgemerkt dat absoluut alle waarden in Microsoft Word onafhankelijk kunnen worden ingesteld.

U kunt uw eigen waarden instellen in hetzelfde veld "Alinea", waar de pijlknop zich in de rechterbenedenhoek van het veld bevindt, en na het klikken verschijnt een paneel. In het paneel dat verschijnt, kunt u uw eigen parameters instellen en het resultaat bekijken.

Inspringingen en tabbladen

Een belangrijk aspect van alle tekstopmaak is inspringen en inspringen. Inspringingen worden gebruikt om de eerste regel van een alinea te markeren, en de inspringing is wat een "negatieve inspringing" wordt genoemd. Als de inspringing van de alinea verandert, verschuift de alinea naar rechts. De overhang zal op zijn beurt de eerste regel van de alinea naar links verplaatsen. U kunt de waarden voor inspringen en inspringen eenvoudig wijzigen in het deelvenster Alinea. Om de parameters te wijzigen, moet u de knoppen "inspringing vergroten" en "inspringing verkleinen" gebruiken.

Aanbevolen: