Hoe Maak Je Een Foto In Verf

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto In Verf
Hoe Maak Je Een Foto In Verf

Video: Hoe Maak Je Een Foto In Verf

Video: Hoe Maak Je Een Foto In Verf
Video: Foto Transfer op Canvas - Creativ Shop 2024, Mei
Anonim

Door het gebrek aan licht komen de foto's niet altijd uit zoals de fotograaf het bedoeld heeft. U kunt dergelijke vergissingen corrigeren met de grafische editor Adobe Photoshop.

Hoe maak je een foto in verf
Hoe maak je een foto in verf

Noodzakelijk

Russische versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Open Adobe Photoshop en voeg de gewenste foto eraan toe. Om dit te doen, klikt u op het menu-item "Bestand", vervolgens op "Openen" (hier kunt u de sneltoetsen Ctrl + O gebruiken), selecteert u het bestand en klikt u op "Openen".

Stap 2

Zoek het deelvenster Lagen (zo niet, klik op F7). Onder aan dit paneel bevindt zich de knop Nieuwe aanpassingslaag maken of opvullaag. Het is afgebeeld in de vorm van een cirkel, waarvan de ene helft zwart is geverfd en de andere wit. Klik erop en selecteer in het menu dat verschijnt "Helderheid / Contrast". Er wordt een venster geopend met twee schuifregelaars: respectievelijk "Helderheid" en "Contrast". Experimenteer ermee om het gewenste kleurrijke effect te krijgen. Als je terug wilt naar de oorspronkelijke instellingen, vink je het vakje naast 'Oud gebruiken' aan.

Stap 3

Klik nogmaals op de knop Nieuwe aanpassingslaag maken of opvullaag, maar selecteer deze keer Tint / Verzadiging. Met de instelling "Achtergrondkleur" kunt u het kleurenpalet in de foto wijzigen: vervang ruwweg rood door groen, geel door blauw, enz. Met de schuifregelaar "Verzadiging" kunt u kleuren levendiger maken (als u deze naar rechts) of doffe tot zwart-witte tinten (als u naar links beweegt). De schuifregelaar "Helderheid" is een krachtiger analoog van de instelling die wordt beschreven in de tweede stap van de instructie. Let op het vervolgkeuzemenu bovenaan het venster. Hiermee kunt u de instellingen hier selectief toepassen.

Stap 4

Om het resultaat op te slaan, klikt u op het menu-item "Bestand" -> "Opslaan als" (of Ctrl + Shift + S), specificeert u het pad voor het toekomstige bestand, voert u een naam in het veld "Bestandsnaam" in, specificeert u Psd in de "Bestandstype" (als je in de toekomst met dit project wilt werken) of Jpeg (als je alleen geïnteresseerd bent in het eindresultaat) en klik op "Opslaan".

Aanbevolen: