Hoe Een Stereogram Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stereogram Te Zien
Hoe Een Stereogram Te Zien

Video: Hoe Een Stereogram Te Zien

Video: Hoe Een Stereogram Te Zien
Video: The Magic Eye - Stereogram Tutorial 2024, Mei
Anonim

Op het eerste gezicht is een stereogram een chaotisch beeld, maar als je er goed naar kijkt, zie je een driedimensionaal object. Hiervoor zijn geen extra apparaten nodig - training is voldoende.

Hoe een stereogram te zien
Hoe een stereogram te zien

instructies:

Stap 1

Leer eerst een oefening te doen die vergelijkbaar is met die van gewone ooggymnastiek. Richt uw blik afwisselend op een object in de verte en vervolgens op een object naast u. Train uw oogspieren om uw blik direct en zonder aarzeling van een verafgelegen object naar een dichtbijgelegen object te verplaatsen.

Stap 2

Op armlengte van je ogen plaats je twee potloden verticaal zodat de onderlinge afstand ongeveer een centimeter is. Richt je blik op een object in de verte alsof je er doorheen gaat. Als het je lijkt dat er geen twee, maar drie potloden zijn, ben je op weg naar succes.

Stap 3

Vergroot geleidelijk de afstand tussen de potloden. Zorg er elke keer voor dat hun schijnbare aantal gelijk is aan drie en dat het gemiddelde schijnbare potlood niet verdubbelt. Stop met trainen wanneer je dit resultaat kunt behalen met een afstand tussen de potloden van ongeveer tien centimeter.

Stap 4

Plaats nu de monitor met het weergegeven stereogram op het scherm (of een afdruk van zo'n afbeelding) op armlengte van de ogen. Kies een schaal zodat de afstand tussen aangrenzende herhalende secties ook niet groter is dan tien centimeter. Kijk in de verte, bijna niet bewust van het stereogram. U krijgt al snel een 3D-afbeelding van het object te zien.

Stap 5

Consolideer ten slotte de vaardigheid door naar enkele tientallen verschillende stereogrammen te kijken. Vroeg of laat leer je je ogen naar behoefte aan te passen door rechtstreeks naar het scherm te kijken in plaats van naar een object in de verte. Let op het feit dat wanneer je het hoofd beweegt, het onmogelijk is om het stereoscopische beeld van verschillende kanten te bekijken - het lijkt met het hoofd mee te bewegen. Dit nadeel is niet alleen inherent aan stereogrammen, maar ook aan gewone stereoparen. Het wordt uiteindelijk alleen geëlimineerd in hologrammen.

Aanbevolen: