Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld In Photoshop
Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Spiegelbeeld In Photoshop
Video: Letters spiegelen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

U kunt een basis maken voor een spiegelbeeld van een object in Photoshop met behulp van de opties Horizontaal spiegelen of Verticaal. Aanvullende beeldverwerking bestaat uit het veranderen van de transparantie en vorm van de gereflecteerde laag.

Hoe maak je een spiegelbeeld in Photoshop
Hoe maak je een spiegelbeeld in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding waaraan u een reflectie gaat toevoegen in een grafische editor. Ontgrendel de afbeelding door te dubbelklikken op het hangslotpictogram op de achtergrondlaag en dupliceer de laag met de optie Laag dupliceren in het menu Laag.

Stap 2

Standaard komt de canvasgrootte in een geopend document overeen met de grootte van de afbeelding die in Photoshop is geladen. Om voldoende ruimte in het document te hebben voor reflectie, vergroot u het formaat van het canvas door de instellingen te openen met de optie Canvasgrootte van het menu Afbeelding. Selecteer percentages als eenheden en schakel het selectievakje Relatief in. Als u het object horizontaal gaat spiegelen, vergroot u de canvasbreedte met vijftig procent. Als u een verticaal gespiegelde kopie van de afbeelding wilt plaatsen, voegt u een waarde van vijftig procent in het vak Hoogte in.

Stap 3

Pas de optie Horizontaal spiegelen van de groep Transformeren van het menu Bewerken toe op de kopie van de originele laag als het vlak waarin het object wordt gereflecteerd zich aan de zijkant ervan bevindt. Gebruik de optie Verticaal spiegelen uit dezelfde groep om verticaal te spiegelen.

Stap 4

Verberg indien nodig die delen van de lagen die niet zichtbaar zouden moeten zijn in de uiteindelijke afbeelding. Om dit te doen, voegt u een masker toe aan elk van de kopieën van de afbeelding met behulp van de knop Laagmasker toevoegen en selecteert u een gebied dat transparant zal zijn met het gereedschap Rechthoekig selectiekader of Veelhoekige lasso. Vul het masker in het selectiegebied met zwart met behulp van de Paint Bucket Tool.

Stap 5

Maak het deel van de reflectie dat verder van het object ligt transparanter door een verloopvulling op het masker toe te passen. Als u het masker op de reflectielaag al hebt bewerkt, laadt u de selectie met de optie Selectie laden van het menu Selecteren en keert u deze om met de optie Omkeren van hetzelfde menu. Schakel het gereedschap Verloop in en selecteer een zwart-wit verloop in het stalenpalet. Vul het geselecteerde gebied van het masker met een lineair verloop zodat de witte kleur wordt gesuperponeerd op het deel van de reflectie dat dichter bij het oorspronkelijke object ligt.

Stap 6

Als het reflectiegebied, dat zich dicht bij de bron bevindt, transparant is geworden, keert u de kleuren van het verloop om door de optie Omkeren in de instellingen te kiezen en vult u opnieuw het selectiegebied van het masker.

Stap 7

Door op de knop Een nieuwe laag toevoegen te klikken, voegt u een nieuwe laag toe aan het document en vult u deze met de tint waarmee het reflecterende oppervlak moet worden geverfd. Als u een weerspiegeling in water nabootst, kunt u de donkerste van de luchtkleuren in de afbeelding als achtergrond kiezen. Verplaats de gemaakte laag onder beide afbeeldingen.

Stap 8

Vervorm de reflectie indien nodig om het beeld realistischer te maken. Als het object wordt weerspiegeld in een convex of concaaf oppervlak, wijzigt u de vorm van de kopie van de originele laag met behulp van de Warp-optie van de Transform-groep van het Edit-menu. Gebruik de optie Golf van de groep Vervormen van het menu Filter om een rimpeleffect op het water te creëren.

Stap 9

Sla de afbeelding met de reflectie op in een psd-bestand met behulp van de optie Opslaan als van het menu Bestand als u doorgaat met bewerken. Om de afbeelding te bekijken, slaat u de afbeelding op in jpg-indeling met dezelfde optie.

Aanbevolen: