Hoe Schaduw Te Creëren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Schaduw Te Creëren In Photoshop
Hoe Schaduw Te Creëren In Photoshop

Video: Hoe Schaduw Te Creëren In Photoshop

Video: Hoe Schaduw Te Creëren In Photoshop
Video: Een schaduw bij een model maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Om in Photoshop hoogwaardige, realistische collages te maken, moet je de belichting goed afstellen en de richting van de schaduwen aangeven. Adobe Photoshop heeft hiervoor krachtige tools, waaronder het simuleren van lichten en een verscheidenheid aan tools voor het aanpassen van schaduwen.

Hoe schaduw te creëren in Photoshop
Hoe schaduw te creëren in Photoshop

Noodzakelijk

  • -Adobe-Photoshop;
  • -afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open de originele afbeelding.

Stap 2

Aan dit landschap kun je een afbeelding van een boom, een figuur van een persoon of een dier toevoegen. Laat het een foto van een paard zijn.

Stap 3

Bekijk de foto goed. Het is duidelijk zichtbaar dat zonlicht uit de linker bovenhoek komt, waardoor het paard schuin een schaduw zal werpen, in een hoek van ongeveer 45 graden.

Dupliceer de paardenlaag met Ctrl + J. Druk op de Ctrl-toets en klik op de dubbele laagminiatuur om een selectie te krijgen. Druk op de D-toets om de standaard voor- en achtergrondkleuren in te stellen. Druk tegelijkertijd op Alt + Delete om de selectie met zwart te vullen. Deselecteer de selectie door op Ctrl + D te drukken.

Stap 4

Verplaats de schaduwlaag onder de paardenlaag. Druk op Ctrl + T, selecteer de functie Vervormen en vervorm het beeld zodat het eruitziet als een schaduw die op de grond ligt. Zet deze laag op Dekking = 50%. Kies in het hoofdmenu Filter, Blur, Gaussiaans vervagen. Wijs Radius = 2 pix toe.

Stap 5

Om volume en diepte aan de afbeelding toe te voegen met behulp van schaduwen, kunt u de Layer Style gebruiken. Open een nieuw document met een witte achtergrond en voeg een nieuwe laag toe. Maak op deze laag een rechthoekige selectie en vul deze met een willekeurige kleur. Dubbelklik op de laagminiatuur om het dialoogvenster Laagstijl te openen.

Stap 6

Kies de optie Slagschaduw. Door de parameters Distance, Spread en Size te wijzigen, kunt u de gewenste grootte en positie van de schaduw bereiken.

Stap 7

Kies Binnenschaduw. Wijzig de afstand en grootte van de binnenschaduw, evenals de dekking en overvloeimodus voor een 3D-effect.

Aanbevolen: