Hoe Pdf Naar Word Te Vertalen Voor Tekstbewerking

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf Naar Word Te Vertalen Voor Tekstbewerking
Hoe Pdf Naar Word Te Vertalen Voor Tekstbewerking

Video: Hoe Pdf Naar Word Te Vertalen Voor Tekstbewerking

Video: Hoe Pdf Naar Word Te Vertalen Voor Tekstbewerking
Video: PDF inhoud kopieeren naar Word 2024, Maart
Anonim

Elke student, kantoormedewerker, wetenschappelijk of creatief persoon, enz., is de noodzaak tegengekomen om tekst uit PDF minstens één keer te vertalen naar een tekstdocument Word. Geef niet op als u de informatie vindt die u nodig hebt, maar deze niet kunt extraheren of bewerken vanwege het PDF-formaat. Er zijn verschillende manieren om met een paar klikken een bewerkbaar tekstdocument van PDF te krijgen.

PDF - Word
PDF - Word

Kent u de situatie waarin u een uur lang naar iets op internet hebt gezocht, tientallen sites hebben teruggebeld en bijna wanhopen, maar hier is het - een wonder! U hebt zeer nuttige informatie voor u gevonden in een elektronisch, ogenschijnlijk tekstbestand. Ze haalden opgelucht adem en begonnen het over te schrijven in hun rapport/uittreksel/diploma. Maar hier krijg je problemen: de tekst is ofwel vreselijk scheef gekopieerd, met een heleboel onnodige koppeltekens en onbegrijpelijke tekens, of helemaal niet gekopieerd!

U probeert hoogstwaarschijnlijk de tekstlaag van een PDF-document te kopiëren. En het is niet verwonderlijk dat je tegen bepaalde problemen aanloopt. Het feit is dat PDF een formaat is dat is gemaakt voor de grafische industrie. Dergelijke documenten worden gemaakt met behulp van een virtuele printer, dat wil zeggen, u krijgt een zogenaamd afgedrukt document, maar op uw computerscherm. Zo'n bestand lijkt meer op een afbeelding dan op een tekstdocument, soms is er een tekstlaag aan gekoppeld (onzichtbare tekst bovenop de "afbeelding"), maar het kan ook zijn dat het niet helemaal correct werkt als u het probeert te kopiëren en plakken in een ander document. Maar wees niet boos, er is altijd een uitweg. Om de tekst van een PDF-document te kunnen kopiëren en bewerken, moeten we deze vertalen naar een tekstdocument.

Tegenwoordig zijn er veel manieren om dit te doen. Laten we het hebben over de twee meest eenvoudige en betrouwbare:

1) Online bronnen

Het wereldwijde netwerk biedt ons steeds meer mogelijkheden. Op internet kunt u niet alleen documenten maken en deze delen met andere "gebruikers", maar ook het ene formaat naar het andere converteren.

Snel, gemakkelijk en gratis vertaal je bijvoorbeeld PDF naar Word op smallpdf.com/ru/pdf-to-word

Als je meerdere bestanden tegelijk moet converteren, gebruik dan de site pdf2doc.com/ru met de mogelijkheid om tot 20 bestanden te downloaden.

2) ABBYY FineReader

Gebruik ABBYY FineReader van Adobe (dat overigens met het PDF-formaat kwam). Naast het vertalen van PDF naar Word, zal ze in staat zijn om tekst in jpeg-, png-afbeeldingen te herkennen, zodat je gemakkelijk tekst kunt "extraheren" uit een foto van de pagina's van een boek of uit een gescand document. Het programma vereist de aankoop van een licentie, maar er is een proefperiode.

3) Microsoft Word

Al het ingenieuze is elementair, Watson! We nemen het gedownloade PDF-bestand naar de computer en openen het in Microsoft Word, stemmen in met de conversie en werken met het tekstbestand.

Maar! Er zijn hier verschillende conventies: alleen de nieuwste versies van Word kunnen dit, en om alles te laten werken, moet het PDF-document een tekstlaag bevatten, dat wil zeggen dat u de tekst in dit document kunt selecteren.

Er zijn ook andere sites en andere programma's voor het vertalen van PDF naar andere formaten, je kunt ze gemakkelijk vinden op internet, maar het principe blijft hetzelfde: je downloadt een bestand - je krijgt een kant-en-klare tekst. Dat is alles, niets ingewikkelds. Kies gewoon de methode die voor jou het handigst is.

Aanbevolen: