Hoe Twee Monitoren Op één Systeemeenheid Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Monitoren Op één Systeemeenheid Aan Te Sluiten
Hoe Twee Monitoren Op één Systeemeenheid Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Monitoren Op één Systeemeenheid Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Monitoren Op één Systeemeenheid Aan Te Sluiten
Video: Twee of meer monitors gebruiken met één computer in Windows 10 | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

De meeste videoadapters van moderne personal computers kunnen twee of drie beeldschermen aansluiten. Hierdoor breid je het bureaublad aanzienlijk uit of werk je met meerdere applicaties tegelijk.

Twee monitoren aansluiten op één systeemeenheid
Twee monitoren aansluiten op één systeemeenheid

Noodzakelijk

Video signaal kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer de kanalen op de videokaart waarop je de monitoren gaat aansluiten. In dit geval moet u de beschikbare D-Sub (VGA), DVI- en HDMI-poorten gebruiken. De laatste connector is alleen aanwezig op moderne videoadapters. Als een van de monitoren een poort heeft voor het verzenden van een digitaal beeld, dan is het beter om dit apparaat aan te sluiten op DVI- of HDMI-kanalen.

Stap 2

Sluit de monitoren aan op de videokaart van de computer. Schakelt de computer vooraf uit om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Zet uw pc aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Hoogstwaarschijnlijk wordt het tweede scherm automatisch gedetecteerd. Als dit niet is gebeurd, opent u het menu "Verbinding maken met een extern beeldscherm" en klikt u op de knop "Zoeken".

Stap 3

Meestal werkt het na het definiëren van het tweede scherm in de dubbele modus. Dit betekent dat beide monitoren hetzelfde beeld zullen tonen. Open het instellingenmenu voor synchrone weergave. Selecteer uw primaire monitor. Onthoud dat het erop staat dat alle applicaties in eerste instantie zullen worden uitgevoerd.

Stap 4

Stel nu de bedieningsparameter voor het tweede scherm in. Als u vertrouwd bent met het dupliceren van de afbeelding, laat het dan zoals het is. Meestal wordt deze optie gebruikt bij het aansluiten van een groot scherm om presentaties weer te geven. Als u meerdere toepassingen tegelijk op beide monitoren wilt uitvoeren, selecteert u Scherm uitvouwen. Nadat u op de knop "Toepassen" op het tweede scherm hebt geklikt, verdwijnen alle snelkoppelingen en werkbalk.

Stap 5

Start nu een willekeurig vensterprogramma en sleep het buiten het eerste scherm. Het werkvenster zou op het tweede display moeten verschijnen. Pas de resolutie van beide schermen aan. Het is het beste om identieke weergave-instellingen te gebruiken. Dit zal de belasting van de videoadapter enigszins verminderen.

Aanbevolen: