Hoe Twee Monitoren Op Een Videokaart Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Monitoren Op Een Videokaart Aan Te Sluiten
Hoe Twee Monitoren Op Een Videokaart Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Monitoren Op Een Videokaart Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Monitoren Op Een Videokaart Aan Te Sluiten
Video: Twee of meer monitors gebruiken met één computer in Windows 10 | @HPSupport 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om meerdere monitoren tegelijkertijd te gebruiken. Met de mogelijkheden van moderne computers kunt u ten minste twee schermen op één videokaart aansluiten.

Hoe twee monitoren op een videokaart aan te sluiten
Hoe twee monitoren op een videokaart aan te sluiten

Het is nodig

videosignaaltransmissiekabel, adapter

instructies:

Stap 1

Computervideoadapters hebben doorgaans twee connectoren. Combinaties van VGA + DVI en VGA + HDMI zijn mogelijk. Moderne monitoren hebben VGA- en DVI-poorten.

Stap 2

Mogelijk moet u meerdere adapters tegelijk gebruiken om een tweede monitor aan te sluiten. Het is een feit dat als beide beeldschermen alleen VGA-poorten (analoog signaal) hebben en de videoadapter VGA- en HDMI-aansluitingen heeft, HDMI-DVI- en DVI-VGA-adapters vereist zijn.

Stap 3

Gelukkig zijn er speciale DVI-naar-HDMI-kabels. Door het gebruik ervan kunt u geen twee adapters met elkaar verbinden. Schaf de benodigde set kabels en adapters aan (indien nodig).

Stap 4

Sluit beide monitoren aan op de grafische kaart van uw computer en zet deze aan. Wacht tot het laden van het besturingssysteem is voltooid. Hoogstwaarschijnlijk wordt hetzelfde signaal naar beide monitoren verzonden.

Stap 5

Het is vermeldenswaard een belangrijke nuance: niet alle video-adapters ondersteunen dual-channel werking. Dit betekent dat slechts één van de monitoren actief kan zijn.

Stap 6

We zullen een situatie overwegen waarin beide schermen synchroon werken. Er zijn twee manieren om het beeld dat naar de schermen wordt verzonden, aan te passen. Open het Configuratiescherm (in het menu Start) en ga naar het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen.

Stap 7

Ga naar Schermresolutie. Activeer de functie Dubbele weergaven. In dit geval wordt op beide monitoren een identiek beeld weergegeven. Meestal wordt deze functie gebruikt bij het aansluiten van een tv om high-definition video te bekijken.

Stap 8

Selecteer de optie Deze schermen uitvouwen. Met deze monitoropstelling kun je beide schermen tegelijkertijd onafhankelijk van elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld: speel het spel op een van hen en bekijk de video op de andere. Onthoud dat deze methode bepaalde bronnen vereist en niet geschikt is voor "zwakke" computers.

Aanbevolen: