Hoe Een Spellingcontrole Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Spellingcontrole Te Installeren
Hoe Een Spellingcontrole Te Installeren

Video: Hoe Een Spellingcontrole Te Installeren

Video: Hoe Een Spellingcontrole Te Installeren
Video: Spellingscontrole: taal installeren en instellen 2024, April
Anonim

De meeste tekstverwerkers die zijn ontworpen voor professioneel werken met documenten, hebben een automatische spellingcontrole. Gewoonlijk werkt deze modus "standaard" met behulp van standaardwoordenboeken en spellingcontroleparameters. Maar in sommige gevallen moet u de spellingcontrole in een andere modus voor het huidige document instellen. Vaak is het nodig om controlewoordenboeken te koppelen over zelden gebruikte onderwerpen, of om extra controleopties in te stellen. Al deze parameters kunnen worden ingesteld in de bijbehorende editorinstellingen.

Hoe een spellingcontrole te installeren
Hoe een spellingcontrole te installeren

instructies:

Stap 1

Open een tekstdocument in Microsoft Word. Selecteer in het hoofdmenu van de applicatie "Extra" - "Opties". De service van de algemene instellingen van het programma wordt gestart en alle mogelijke modi worden in een nieuw venster weergegeven.

Stap 2

Ga in dit venster naar het tabblad "Spelling". Hier ziet u alle beschikbare opties voor aanpassing en informatie over de actieve of uitgeschakelde spellingcontrole-modi.

Stap 3

Vink in de sectie "Spelling" de vakjes aan of schakel ze integendeel uit op de gepresenteerde elementen waar u het nodig hebt. Als u uw document automatisch wilt controleren terwijl u typt, schakelt u het selectievakje naast "spelling automatisch controleren" in.

Stap 4

Stel zo nodig thematische woordenboeken in op de spellingcontrole. Om dit te doen, klikt u in het tabblad Open spellinginstellingen op de knop "Woordenboeken …". Vervolgens wordt een nieuw venster weergegeven met een lijst met woordenboeken die in de toepassing zijn geïnstalleerd. Als het woordenboek dat u nodig hebt niet in de lijst staat, klikt u op de knop "Toevoegen" in het venster. Geef het pad op en selecteer het bestand dat het vereiste woordenboek bevat. Vink het vakje in de lijst aan voor het toegevoegde woordenboek. Door op de knop "OK" te klikken, voegt u de woordenboeken toe aan de toepassing voor spellingcontrole.

Stap 5

Schakel in het gedeelte 'Grammatica' de selectievakjes in voor de vereiste spellingcontrole-opties. Selecteer de meest geschikte validatieregel voor uw document in de Regelset: vervolgkeuzelijst.

Stap 6

Om alle aangebrachte wijzigingen op te slaan en de nieuwe spellingcontrolemodus toe te passen op het huidige document, klikt u op de knop "OK" in het venster. Het document wordt nu gecontroleerd met de opgegeven spellingsopties.

Aanbevolen: