Spellingcontrole Inschakelen In Word

Inhoudsopgave:

Spellingcontrole Inschakelen In Word
Spellingcontrole Inschakelen In Word

Video: Spellingcontrole Inschakelen In Word

Video: Spellingcontrole Inschakelen In Word
Video: Word - Automatische spellingscontrole 2024, April
Anonim

Word Checker helpt als je twijfelt over de spelling of de plaatsing van komma's. Maar soms worden de juiste woorden en zinnen gemarkeerd of worden juist fouten en typefouten over het hoofd gezien. Hoe activeer en configureer je automatische controle in Word?

Spellingcontrole inschakelen in Word
Spellingcontrole inschakelen in Word

instructies:

Stap 1

Open een Word-document of maak een nieuw document. Kopieer de tekst daar - je hebt minimaal twee of drie verschillende zinnen nodig om de spellingcontrole in te stellen. Sla het document op met een nieuwe naam.

Stap 2

Word controleert standaard uw spelling en grammatica terwijl u tekst invoert. Potentiële spelfouten worden gemarkeerd met een rode golvende lijn en grammaticale fouten - hetzelfde, alleen groen. U kunt bovendien zelf de spelling en grammatica controleren - in het geselecteerde fragment of in de hele tekst tegelijk. Om dit te doen, selecteert u het gewenste stuk tekst en selecteert u vervolgens via het menu "Extra" de opdracht "Spelling".

Stap 3

Om de automatische spellingcontrole in te schakelen, selecteert u in het menu Extra de regel Opties en opent u vervolgens het tabblad Spelling. Vink het vakje aan - "Grammatica automatisch controleren" en "Ook spelling controleren" of een van de twee. Let op andere mogelijkheden - markeer de noodzakelijke en controleer het onmiddellijk op uw tekst.

Stap 4

Als u wilt weten waarom een woord of zin als onjuist wordt beschouwd, klikt u in het dialoogvenster Spelling op Uitleggen. U kunt de regels voor grammaticacontrole wijzigen door de opdracht "Opties" te selecteren in het menu "Extra", het tabblad "Spelling". Door op de knop "Instellingen" te klikken, stelt u zelf de gewenste grammatica- en stijlparameters in.

Stap 5

Als u lange tijd aan een document werkt - opslaan en openen voor verder werk, kies dan voor volledige foutcontrole van het voltooide document. Na een volledige foutcontrole kunt u elke fix bevestigen of ongedaan maken.

Stap 6

U kunt eventuele fouten corrigeren in het pop-upvenster "Spelling". Corrigeer het document naar wens en klik vervolgens op Hervatten in het venster Spelling.

Stap 7

Houd er rekening mee dat als, als gevolg van een fout of typfout, een woord wordt verkregen uit dezelfde reeks letters die in het woordenboek voorkomt (in plaats van "zag" schreef u bijvoorbeeld "linden" of "summer" in plaats van "body", enz.), zal het programma dit woord niet als fout markeren.

Stap 8

Via het commando "Opties" van het menu "Service" kunt u individuele regels instellen voor het controleren van uw teksten. Om dit te doen, klikt u op de knop "Instellingen" en plaatst u een vinkje in alle vakjes die aan uw vereisten voldoen.

Aanbevolen: