Spellingcontrole Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Spellingcontrole Uitschakelen
Spellingcontrole Uitschakelen

Video: Spellingcontrole Uitschakelen

Video: Spellingcontrole Uitschakelen
Video: Plaknotities: De spellingcontrole uitschakelen 2024, April
Anonim

Computertechnologie staat niet stil en nu doen machines steeds meer werk voor een mens. Waren vroeger, door de inspannende activiteit van kantoorpersoneel, spelfouten veroorzaakt door onvoorzichtigheid en typsnelheid niet uitgesloten, nu nemen computerprogramma's de alfabetiseringstoets over. Internetbrowsers zijn geen uitzondering. Maar wat als de gebruiker niet tevreden is met zo'n uitzonderlijke service?

Ervaren gebruikers typen met hoge snelheid op het toetsenbord zonder naar het toetsenbord te kijken
Ervaren gebruikers typen met hoge snelheid op het toetsenbord zonder naar het toetsenbord te kijken

instructies:

Stap 1

Om de spellingcontrole in de Opera-browser uit te schakelen, moet u de volgende combinatie van zetten uitvoeren. Klik in de werkbalk op "Menu", selecteer de functie "Instellingen", "Algemene instellingen" (kan worden gedaan door op Ctrl + F12 te drukken). Selecteer het formaat "Geavanceerd". Aan de linkerkant ziet u de parameter "Navigatie", klik erop. Op de onderste regel ziet u de functie "Spelling controleren". Schakel het selectievakje naast deze functie uit en klik op OK. Het instellingenmenu verdwijnt en de browser stopt met het rood onderstrepen van verkeerd gespelde woorden.

Stap 2

Om de spellingcontrole in Mozilla Firefox uit te schakelen, klikt u op de knop "Extra" op de taakbalk en selecteert u vervolgens de functie "Opties" (u kunt de toetsen alt="Afbeelding" + O gebruiken). Klik in het hoofdinstellingenmenu op "Geavanceerd" en open vervolgens het tabblad "Algemeen", het gedeelte "Bladeren door sites". Gebruik de muis om het vinkje naast het veld "Controleer spelling bij typen" uit te vinken, bevestig uw actie met de "OK"-toets.

Stap 3

Schakel de spellingcontrole uit in de Google Chrome-browser. Ga naar Instellingen door op het moersleutelpictogram op de Google Chrome-browserwerkbalk te klikken. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Extra" (Opties) en klik vervolgens op het tabblad "Geavanceerd". Selecteer het gedeelte Webinhoud, het gedeelte Taal- en spellingsinstellingen. U krijgt het dialoogvenster Talen en invoer te zien. Klik op het selectievakje "Spellingcontrole inschakelen", klik op "OK".

Stap 4

Om de spellingcontrole in Safari Navigator uit te schakelen, opent u op de werkbalk de menubalk, selecteert u de optie Bewerken, de sectie Spelling en grammatica. Schakel het vakje "Spellingcontrole" uit en klik op de knop "OK".

Stap 5

Om de spellingcontrole in Internet Explorer uit te schakelen, klikt u op de knop "Start" op de taakbalk van uw computer. Selecteer Outlook Express in het venster dat verschijnt. Selecteer in het contextmenu "Service" en voer "Instellingen" in. Zoek de optie "Altijd spelling controleren voordat u verzendt" en schakel het selectievakje ernaast uit.

Aanbevolen: