Spellingcontrole Inschakelen In Opera

Inhoudsopgave:

Spellingcontrole Inschakelen In Opera
Spellingcontrole Inschakelen In Opera

Video: Spellingcontrole Inschakelen In Opera

Video: Spellingcontrole Inschakelen In Opera
Video: Quick Keys of Opera and their use (শর্ট কী এবং ব্যবহার) 2024, April
Anonim

Bijna alle browsers hebben een spellingcontrole en Opera is daarop geen uitzondering. Deze functie kan worden gebruikt bij het invullen van webformulieren, het opstellen van e-mails, chatten en op forums. U kunt de spellingcontrolemodus echter met twee muisklikken activeren of deactiveren als u geen controlewoordenboeken hoeft te laden.

Spellingcontrole inschakelen in Opera
Spellingcontrole inschakelen in Opera

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Start uw browser en laad er elke pagina in die een veld heeft voor het invoeren van tekst, bijvoorbeeld https://kakprosto.ru. Klik met de rechtermuisknop op dit veld om een contextmenu te openen. Daarin heb je het voorlaatste item nodig - "Controleer spelling". Als er geen vinkje naast staat, selecteert u dit item. Dit is voldoende om de verificatiemodus te activeren, maar de juiste werking ervan vereist mogelijk extra acties met de woordenboeken die in Opera worden gebruikt.

Stap 2

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op hetzelfde veld, maar vouw deze keer het gedeelte "Woordenboeken" helemaal onderaan het contextmenu uit. Selecteer de Russische taal in de lijst en de bewerking wordt voltooid. Als het er niet is, selecteert u het item "Woordenboeken toevoegen/verwijderen". Als gevolg hiervan zou de wizard voor het installeren van het woordenboek moeten starten.

Stap 3

Het eerste venster van de wizard bevat een lange - meer dan vijftig regels - lijst met de naam "Woordenboeken voor spellingcontrole". Scroll naar het einde, zoek het opschrift "Russisch" en plaats een vinkje in het selectievakje van deze regel. Naast het woordenboek van de Russische taal, kunt u hier een of meer extra kiezen door markeringen in hun regels te plaatsen. Als u daarmee klaar bent, klikt u op de knop Volgende.

Stap 4

In het volgende venster van de wizard zijn er geen bedieningselementen, alleen een laadindicator onder het woord "Woordenboek wordt geladen" en cijfers die afzonderlijk het gewicht aangeven van reeds gedownloade en nog resterende bestanden. Wacht tot het downloaden is voltooid en de tekst van de licentieovereenkomst op het scherm verschijnt. Lees het en vink het vakje aan naast 'Ik ga akkoord met de voorwaarden van de licentieovereenkomst'. Daarna wordt de knop "Volgende" weer actief - druk erop. Deze bewerking moet worden herhaald voor elk van de geselecteerde woordenboeken.

Stap 5

Wanneer de licenties zijn voltooid, toont de wizard een lijst met gedownloade woordenboeken met een voorstel om degene te kiezen die standaard wordt gebruikt. Geef de gewenste regel op en klik op de knop "Voltooien".

Aanbevolen: