Een Map Openen Als Er Geen Toegang Is?

Inhoudsopgave:

Een Map Openen Als Er Geen Toegang Is?
Een Map Openen Als Er Geen Toegang Is?

Video: Een Map Openen Als Er Geen Toegang Is?

Video: Een Map Openen Als Er Geen Toegang Is?
Video: Windows 7/8/10 - Foutmelding 'U heeft geen toestemming om toegang te krijgen' 2024, Mei
Anonim

Een van de meest voorkomende problemen na het opnieuw installeren van een besturingssysteem is het ontbreken van toegang tot bestanden en mappen van gebruikers van het vorige besturingssysteem. Vaak hebben gebruikers hun toevlucht genomen tot het installeren van extra programma's om dit probleem op te lossen, maar het kan veel eenvoudiger worden opgelost.

Een map openen als er geen toegang is?
Een map openen als er geen toegang is?

instructies:

Stap 1

Open "Mapopties" in het Configuratiescherm. Selecteer in de weergave-instellingen "Gebruik eenvoudige bestandsdeling" in de lijst. Schakel het uit, als er een is, pas de wijzigingen toe en klik op de knop "OK". Als het systeem u vraagt om uw computer opnieuw op te starten, voert u deze actie uit.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de map waar u niet bij kunt. Selecteer "Delen en beveiliging" en ga naar het tabblad "Beveiliging". Er verschijnt een nieuw venster op uw scherm met de waarschuwing dat u de instellingen van de parameters van deze map niet kunt wijzigen. Het systeem zal aanbieden om de eigenaar te wijzigen - ga akkoord en klik op de knop "OK".

Stap 3

In het tabblad "Beveiliging" dat nu voor u open en toegankelijk is, klikt u op de knop "Geavanceerd". U krijgt een nieuw venster met verschillende tabbladen, ga naar het tabblad "Eigenaar". Klik eenmaal op het bijbehorende pictogram in de lijst om het beheerdersaccount te activeren. Vink het vakje aan onder aan het opschrift "Wijzig eigenaar van subcontainers", klik op "OK". Als het tabblad "Beveiliging" niet werd gevonden, start u het systeem op in de veilige modus door op de F8-toets te drukken wanneer u de computer aanzet en het gewenste item te selecteren.

Stap 4

Sluit om de beurt alle geopende vensters door op de knop "OK" te drukken. Probeer een map te openen waar u eerder geen toegang toe had. Klik in de beveiligings- en toegangseigenschappen van de map in het gebruikers- of gebruikersgroepselectievenster op de knop "Geavanceerd" in de linkerbenedenhoek en vervolgens op "Zoeken".

Stap 5

Selecteer de gebruiker die u nodig hebt, vink de vakjes aan volgens de acties die hem zijn toegestaan. Pas de wijzigingen toe, sluit de vensters één voor één en controleer nogmaals de toegang tot de map waarin u geïnteresseerd bent. Als u de reeks niet hebt verbroken, zou de map zonder problemen moeten openen.

Aanbevolen: