Een Wachtwoord Op De Screensaver Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op De Screensaver Zetten
Een Wachtwoord Op De Screensaver Zetten
Anonim

Op zoek naar betrouwbare informatiebescherming kunnen alle methoden effectief zijn. U kunt schermbeveiliging aan uw computerbeveiliging toevoegen door er een wachtwoord op in te stellen. Niet iedereen zal dus met een computer kunnen gaan werken als deze al was ingeschakeld. Om de toegang tot de computer te blokkeren, wordt dezelfde code gebruikt als bij het invoeren van het besturingssysteem. Als iemand anders dan u dit wachtwoord bezit, heeft deze ook volledige toegang tot uw computer.

Een wachtwoord op de screensaver zetten
Een wachtwoord op de screensaver zetten

Noodzakelijk

Een wachtwoord instellen voor de schermbeveiliging

instructies:

Stap 1

Om de wachtwoordmodus in te schakelen nadat u de schermbeveiliging hebt uitgeschakeld, moet u de schermbeveiligingsopties openen. Klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". In het geopende venster opent u het item "Screensaver" en selecteert u vervolgens het item "Screensaver-wachtwoord".

Stap 2

Vink het vakje aan naast "Begin bij het inlogscherm", selecteer het interval voor het inschakelen van de schermbeveiliging (in minuten) en klik vervolgens op de knop "OK". Dit is de belangrijkste manier om de schermbeveiligingsmodus voor wachtwoorden in te schakelen.

Stap 3

U kunt deze bewerking ook uitvoeren met de systeemregistereditor. Klik op het menu Start, selecteer Uitvoeren. Voer in het geopende venster de waarde regedit in en klik op de knop "OK". Open in het geopende venster Register-editor de volgende map HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftWindowsConfiguratieschermDesktop. In deze map moet u de waarde van de ScreenSaverIsSecure-sleutel wijzigen van "0" in "1". Als een dergelijke waarde niet bestaat, moet deze worden gemaakt door met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van de geopende map te klikken en vervolgens "Nieuw" te selecteren.

Stap 4

Als u niet weet of niet weet hoe u sleutels moet maken, kunt u het maken van een bestand voor de register-editor gebruiken. Het programma zal automatisch de sleutel die u in het registerbestand schrijft, wijzigen of maken. Om zo'n bestand te maken, moet u een teksteditor openen en een nieuw document maken. Plaats in de hoofdtekst van dit document de volgende regels:

Windows Register-editor versie 5.00 [HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftWindowsConfiguratieschermDesktop]

"ScreenSaverIsSecure" = "1"

Stap 5

Klik daarna op het menu "Bestand", selecteer het item "Opslaan als", noem het bestand "Screensaver.reg" en klik vervolgens op "Opslaan". Voer daarna het bestand uit, klik in het dialoogvenster op "Ja".

Aanbevolen: