Netwerken Instellen Voor Op Kantoor

Inhoudsopgave:

Netwerken Instellen Voor Op Kantoor
Netwerken Instellen Voor Op Kantoor

Video: Netwerken Instellen Voor Op Kantoor

Video: Netwerken Instellen Voor Op Kantoor
Video: W10-0024 Netwerk opnieuw instellen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een modern kantoor is moeilijk voor te stellen zonder een lokaal netwerk. Het is hoogst onverstandig om de kolossale mogelijkheden die interne netwerken bieden, te verwaarlozen. In dit verband rijst de vraag van het creëren en configureren van een lokaal netwerk voor het kantoor. Bovendien is het relatief eenvoudig om het in relatief kleine volumes zelf te doen. Slechts een kleine hoeveelheid kennis op het gebied van netwerken en een financiële investering is voldoende.

Netwerken instellen voor op kantoor
Netwerken instellen voor op kantoor

Noodzakelijk

  • - schakelaar;
  • - Wifi router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Bepaal het type gegevensoverdrachtoptie voordat u begint met het bouwen van een lokaal netwerk in uw kantoor. U kunt een bekabeld, draadloos of gecombineerd lokaal netwerk maken. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het beoordelen van een situatie.

Stap 2

Zoek eerst uit welk type apparaten deel uitmaken van het netwerk. Als dit alleen computers zijn, gebruik dan een bekabeld netwerk, al is het maar laptops - draadloos. En als er tussen uw apparaten computers, laptops en printers zijn, dan is het het meest logisch om een gecombineerd netwerk te bouwen.

Stap 3

Ten tweede, als u de maximale snelheid van informatie-uitwisseling tussen apparaten wilt garanderen, is het beter om een bekabeld netwerk te gebruiken, omdat draadloze technologieën in de regel een lagere gegevensoverdrachtsnelheid hebben.

Stap 4

Koop op basis van de analyse in de eerste stap een switch of een wifi-router. Houd er rekening mee dat bij het bouwen van een lokaal netwerk dat groot genoeg is, u mogelijk meerdere van de bovenstaande apparaten nodig hebt.

Stap 5

Installeer de switch of router op een goed bereikbare plaats. Als je keuze viel op een bekabeld netwerk, sluit dan alle apparaten aan die deel uitmaken van het kantoornetwerk. Sluit printers en soortgelijke apparatuur aan op computers of laptops die de hele dag aan staan. Anders loopt u het risico de toegang tot deze apparaten vanaf andere computers te verliezen.

Stap 6

Open de netwerkverbindingsinstellingen op een laptop of computer. Ga naar de eigenschappen van het TCP/IP data transfer protocol versie 4. Voer het IP-adres voor dit apparaat in. Het is beter om eenvoudige combinaties van getallen te gebruiken, zoals 10.10.10.2.

Stap 7

Herhaal de vorige handeling voor alle andere laptops en computers die op uw netwerk zijn aangesloten. Om een conflict van IP-adressen in het netwerk te voorkomen, wijzigt u het laatste segment - het formaat van de IP-adressen van alle computers ziet er als volgt uit: 10.10.10. Y.

Stap 8

Om een netwerkshare aan te maken, selecteert u de gewenste map, klikt u er met de rechtermuisknop op, gaat u naar het menu Delen en selecteert u Thuisgroep (Lezen en schrijven).

Aanbevolen: