Twee Videokaarten Inschakelen

Inhoudsopgave:

Twee Videokaarten Inschakelen
Twee Videokaarten Inschakelen

Video: Twee Videokaarten Inschakelen

Video: Twee Videokaarten Inschakelen
Video: Videokaarten zijn nu NOG GOEDKOPER! | TechTime 2024, Mei
Anonim

Bepaalde modellen moderne laptops zijn uitgerust met twee videokaarten. Hierdoor kun je op dit moment de juiste videoadapter kiezen om maximale prestaties te garanderen of de levensduur van je apparatuur te verlengen zonder op te laden.

Twee videokaarten inschakelen
Twee videokaarten inschakelen

Het is nodig

  • - AMD Catalyst-controlecentrum;
  • - Intel grafische mediaversneller.

instructies:

Stap 1

Om de videokaart te gebruiken die je nodig hebt, start je de laptop opnieuw op en ga je naar het BIOS-menu. Zoek daarin het item dat verantwoordelijk is voor de staat van de videoadapters. Selecteer degene die u wilt uitschakelen en selecteer de optie Uitschakelen. Stel in op Inschakelen om deze apparatuur in te schakelen.

Stap 2

Als u beide videokaarten actief moet maken, selecteert u het item Inschakelen voor beide apparaten. Keer terug naar het hoofd-BIOS-menu en selecteer Save & Exit. Druk op de Enter-toets.

Stap 3

Onthoud dat twee videokaarten niet tegelijkertijd kunnen werken. Die. beide kunnen actief zijn, maar er is slechts één videoadapter tegelijk actief. Open de eigenschappen van het menu Deze computer en ga naar Apparaatbeheer. Zorg ervoor dat beide videokaarten zijn ingeschakeld.

Stap 4

Installeer nu het AMD Catalyst Control Center als uw laptop een AMD-processor heeft. Start uw laptop opnieuw op en voer de geïnstalleerde applicatie uit. Pas de instellingen voor de videoadapters aan. Activeer indien nodig automatische apparaatomschakeling wanneer de stroom wordt losgekoppeld / aangesloten.

Stap 5

Als op de laptop een Intel-processor is geïnstalleerd, installeer dan het Graphics Media Accelerator-programma van dit bedrijf. Start uw laptop opnieuw op en voer dit hulpprogramma uit. Configureer de interoperabiliteitsinstellingen voor de geïntegreerde en discrete grafische kaarten. Let er wel op dat de ingebouwde videokaart in eerste instantie altijd actief zal zijn. Stel zelf de lijst met programma's in die de discrete video-adapter bij het opstarten zullen activeren.

Stap 6

Schakel een van de videoadapters niet uit, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Probeer alleen een discrete grafische kaart te gebruiken in gevallen waarin de kracht van de geïntegreerde adapter niet voldoende is.

Aanbevolen: