Welke Fabrikant Van Videokaarten Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welke Fabrikant Van Videokaarten Is Beter?
Welke Fabrikant Van Videokaarten Is Beter?

Video: Welke Fabrikant Van Videokaarten Is Beter?

Video: WANNEER kun je videokaarten voor NORMALE PRIJZEN kopen? | TechTime 2022, December
Anonim

Het kiezen van een goede videokaartfabrikant is erg belangrijk omdat: de videokaart bepaalt de betrouwbaarheid van het hele systeem als geheel. Dit geldt met name voor spelcomputers waarbij de videokaart het duurste onderdeel van het systeem is.

Toonaangevende merken
Toonaangevende merken

Alvorens een fabrikant van een videokaart te kiezen, moet een interessant feit worden opgemerkt: Nvidia en AMD zijn geen fabrikanten van videokaarten, zoals veel mensen denken. Ze ontwerpen en produceren GPU's voor grafische kaarten onder de merken AMD Radeon en Nvidia Ge Force.

Deze twee bedrijven hebben de markt praktisch overgenomen en alle fabrikanten van videokaarten gebruiken hun chips in hun apparaten. En aangezien 80% van de functionaliteit op de grafische processor valt, is het eerst de moeite waard om te overwegen welke technologieën AMD en Nvidia bieden.

Technologieën van AMD en Nvidia

AMD en Nvidia streven ernaar om elkaar bij te houden en stellen voortdurend nieuwe ontwerpen voor om de prestaties en prestaties van grafische kaarten te verbeteren.

Met Nvidia SLI-technologie kunt u videokaarten die zijn geïnstalleerd in de PSI-express-slots op het moederbord combineren tot één systeem, wat de prestaties van uw computer aanzienlijk verhoogt. AMD biedt een vergelijkbare functie genaamd Cross Fire, die op geen enkele manier inferieur is aan technologie van Nvidia.

Met Nvidia 3D Vision Surround-technologie kunt u 3 Full HD-monitoren aansluiten op uw grafische kaart voor een meer meeslepende 3D-omgeving. AMD Eyefinity-technologie is wat dat betreft geavanceerder en stelt je in staat om tot 6 monitoren op de videokaart aan te sluiten. En nu is er een speciaal systeem verschenen waarmee je 24 monitoren op één standaard kunt aansluiten. Als je echter vanuit het oogpunt van een echte gebruiker kijkt, zijn zelfs systemen met 3 monitoren zeer zeldzaam, omdat je moet een krachtige systeemeenheid verzamelen en geld uitgeven aan 3 monitoren.

Nvidia CUDA is een software- en hardware-architectuur waarmee de GPU kan worden gebruikt voor computergebruik, waardoor de CPU de systeemprestaties drastisch kan verbeteren. Hoewel AMD een vergelijkbare Fire Stream-technologie biedt, is de CUDA-technologie om de een of andere reden wijdverbreid.

Nvidia's platformonafhankelijke PhysX-technologie is ontworpen om fysieke verschijnselen te simuleren. PhysX SDK houdt zich bezig met beeldverwerking van vaste stoffen, vloeistoffen en weefsels. Als de videokaart deze functie niet ondersteunt, worden deze taken overgedragen aan de centrale processor. PhysX is een open standaard, maar door concurrentie tussen Nvidia CUDA en AMD Fire Stream gebruikt AMD sinds 2009 de Havok Physics engine.

Een fabrikant van GPU en videokaart kiezen

Aangezien alle fabrikanten van videokaarten werken onder patenten van AMD en Nvidia, maakt de keuze van de fabrikant niet zoveel uit. Kiezen tussen AMD en Nvidia is moeilijk omdat hun producten zijn qua parameters en functionaliteit bijna identiek. Over het algemeen is de Nvidia Ge Force-lijn van grafische kaarten duurder dan de AMD Radeon, maar iets sneller. Daarom kiezen gebruikers vaak tussen AMD Radeon en Nvidia Ge Force, meer op basis van hun eigen persoonlijke voorkeuren.

De belangrijkste fabrikanten van videokaarten zijn momenteel:

- op GPU's Nvidia Ge Force: Asus, Gigabyte, MSI, Zotac;

- op AMD Radeon GPU's: Asus, Gigabyte, MSI, XFX.

Ze produceren allemaal producten van redelijk hoge kwaliteit. Bijzonder opmerkelijk is Asus met een lijn videokaarten op basis van AMD Radeon-chips en Gigabyte met videokaarten op basis van Nvidia Ge Force-chips. Deze firma's bieden een grote keuze aan grafische kaarten in een brede prijsklasse en 30 maanden fabrieksgarantie.

Populair per onderwerp