Hoe Twee Videokaarten Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Videokaarten Te Combineren
Hoe Twee Videokaarten Te Combineren

Video: Hoe Twee Videokaarten Te Combineren

Video: Hoe Twee Videokaarten Te Combineren
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten over CPU-koelers 2024, April
Anonim

Moderne moederborden worden geleverd met twee PCI-Exrpess-slots. Door deze verbetering kan het moederbord met twee videokaarten tegelijk werken. De twee grafische kaarten werken samen om de grafische weergave en de algehele prestaties van uw computer te verbeteren. Een dergelijke hardware-oplossing helpt ook om het beeld over twee monitoren uit te rekken.

Hoe twee videokaarten te combineren
Hoe twee videokaarten te combineren

Noodzakelijk

  • - twee videokaarten;
  • - speciale connectoren.

instructies:

Stap 1

Onderzoek het moederbord zorgvuldig of lees de documentatie ervoor. Ondersteuning voor het werken met twee videokaarten blijkt uit de aanwezigheid van twee PCI-Express-slots, evenals het SLI Ready- of CrossFire-teken in de documentatie of op de verpakking. Het type verbinding is afhankelijk van het type videokaart. In de regel kunnen alleen identieke videokaarten worden aangesloten, dat wil zeggen dat ze van dezelfde fabrikant moeten zijn en dat de modellen videokaarten identiek moeten zijn.

Stap 2

Neem twee identieke grafische kaarten. Zorg ervoor dat beide kaarten de "opdracht"-bewerking ondersteunen. Bekijk de verpakking of documentatie voor de videokaart - als het een videokaart met een Nvidia-chipset is, zoek dan naar het SLI-teken op de verpakking, als het Radeon is, dan moet het teken CrossFire zijn.

Stap 3

Installeer beide videokaarten in PCI-Express-slots nadat u de computer van de voeding hebt losgekoppeld. Zet uw computer aan. Installeer na het laden van het besturingssysteem de software op de harde schijf vanaf de driverschijf voor het moederbord om de werkingsmodus met twee videokaarten te activeren.

Stap 4

Implementeer het werk van de twee kaarten fysiek, afhankelijk van het doel van de wijziging. Sluit de monitor aan via een speciale adapter als u twee videokaarten installeert voor hogere prestaties. Of sluit twee monitoren aan op de videokaarten als je een groot beeld op het scherm wilt weergeven. In de regel kunnen twee monitoren op één videokaart worden aangesloten, dus denk voordat u gaat combineren goed na waarom u dit nodig heeft.

Stap 5

Experimenteer niet met hardware die dubbele bediening niet expliciet ondersteunt. Zonder extra firmware werken de twee videokaarten niet samen als niet aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan.

Aanbevolen: