Wat Te Doen Als Een Virus Uw Computer Heeft Geblokkeerd?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Een Virus Uw Computer Heeft Geblokkeerd?
Wat Te Doen Als Een Virus Uw Computer Heeft Geblokkeerd?

Video: Wat Te Doen Als Een Virus Uw Computer Heeft Geblokkeerd?

Video: Wat Te Doen Als Een Virus Uw Computer Heeft Geblokkeerd?
Video: Uw computer is geblokkeerd door politie. Hoe fixen 2024, April
Anonim

Ondanks de betrouwbaarheid van moderne antivirussoftware, zijn er heel vaak situaties waarin een virus het systeem blokkeert. In sommige gevallen kan het virus worden verwijderd en blijven de gegevens op de computer intact.

Wat te doen als een virus uw computer heeft geblokkeerd?
Wat te doen als een virus uw computer heeft geblokkeerd?

Om het virus te verwijderen en de computer te ontgrendelen, hebt u aanvullende software en hardware nodig, namelijk: een computer of laptop die is verbonden met internet en een werkende schijf heeft om schijven te branden; lege cd.

Zoek een multiboot-schijfkopie, download deze en brand deze op een cd.

Zoeken naar een kwaadaardig bestand

Plaats de gebrande schijf in het station van de geïnfecteerde computer en voer de procedure uit om het besturingssysteem vanaf dit medium op te starten. Wacht tot het downloadproces is voltooid. Houd er rekening mee dat het laden van het systeem veel langer duurt dan starten vanaf een harde schijf.

Ga na het opstarten van het systeem naar het gebruikersprofiel waaronder de computer is vergrendeld. Als de computer Windows 7 of 8 draait, bevindt het profiel zich "C: / Users / 'username'". In Windows XP bevindt het profiel zich "C: / documenten en instellingen " gebruikersnaam ".

Kijk naar de hoofdmap van deze map en naar alle submappen die genest zijn. Vind verdachte uitvoerbare bestanden, d.w.z. bestanden met onbegrijpelijke namen en extensie (type) ".exe". Bijvoorbeeld 7678329.exe, kjsafgf756.exe, enz. Voer het gevonden bestand uit. Als het bestand een virus blijkt te zijn, blokkeert het dit systeem.

Virusverwijdering

Start uw computer opnieuw op en start deze opnieuw op vanaf de cd. Wacht tot het downloadproces is voltooid en zoek dit bestand opnieuw op. Herschrijf de volledige bestandsnaam en verwijder deze. Gebruik de zoekfunctie om back-ups van het schadelijke bestand te vinden en te verwijderen.

Het register opschonen van de gevolgen van een virus

Voer het commando "Start - Uitvoeren - Regedit" uit, de register-editor zal starten. Maak een reservekopie van het register met de opdracht "Bestand - Exporteren".

Druk op Ctrl + F of voer het commando "Bewerken - Zoeken" uit. Typ in het zoekvak de naam van het schadelijke bestand en klik op "Zoeken". Verwijder de gevonden regel in het register die naar dit bestand verwijst. Herhaal de zoek- en verwijderprocedure totdat alle records die bij dit bestand horen, volledig zijn vernietigd.

Einde van het virusverwijderingsproces

Start uw computer opnieuw op door de eerder geïnfecteerde versie van Windows te laden. Wacht tot het downloaden is voltooid. Werk het geïnstalleerde antivirussysteem bij en voer een volledige schijfscan uit.

Voer de update van het besturingssysteem uit door de opdracht "Start - Configuratiescherm - Windows Update - Zoeken naar updates" uit te voeren. De beschreven stappen zullen u helpen uw computer te ontgrendelen en veel virussen te verwijderen die tot nu toe bekend zijn.

Aanbevolen: