Een Schijf Maken In Nero

Inhoudsopgave:

Een Schijf Maken In Nero
Een Schijf Maken In Nero

Video: Een Schijf Maken In Nero

Video: Een Schijf Maken In Nero
Video: How To Write A Disk Using Nero (With Subtitle) 2024, Mei
Anonim

Het populaire en gebruiksvriendelijke cd-brandsysteem Nero Burning Rom ondersteunt niet alleen het branden van gewone cd's en dvd's met gegevens, muziek en video; maar ook het maken van speciale opstartbare schijven waarvan u het besturingssysteem bij het opstarten kunt laden en installeren.

Een schijf maken in Nero
Een schijf maken in Nero

Noodzakelijk

Nero Burning Rom, cd/dvd

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu en selecteer "Maak een nieuw project". Het programma biedt je verschillende opties voor de soorten schijven die je wilt branden, kies een opstartbare (Boot) CD-ROM. Om het simpel te houden, zullen we kijken naar het maken van een eenvoudige schijf om het DOS-systeem op te starten.

Nadat u het schijftype hebt geselecteerd, wordt het instellingenvenster geopend waarin u het tabblad Opstarten of Opstarten moet selecteren. Selecteer op dit tabblad de gegevensbron van de opstartinstallatiekopie, specificeer het pad naar het adres van de afbeelding die als opstartinstallatiekopie wordt gebruikt, of naar een aparte sector van uw harde schijf.

Stap 2

De gegevensbron voor een DOS-systeemimage kan niet alleen een schijfsector zijn, maar ook een gewone opstartdiskette, die rechtstreeks in Windows kan worden gemaakt. Selecteer in dit geval de eerste bron in de lijst met gegevensbronnenselectie en specificeer het pad naar uw diskette.

Geef in aanvullende instellingen het vereiste type emulatie op: diskettestation. Kiezen voor geen emulatie is het niet waard, deze optie is meer geschikt voor professionals.

Stap 3

Hoe maak ik een MS-DOS-opstartdiskette aan? Het zou niet meer dan vijf minuten moeten kosten om een diskette te maken. Open Deze computer en klik met de rechtermuisknop op het diskettepictogram om het contextmenu te openen. Klik op "Formatteren" en er wordt een venster geopend waarin u opties kunt specificeren voor het formatteren van de diskette. Helemaal onderaan het venster ziet u de kolom "Maak een opstartbare MS-DOS-schijf", plaats een vinkje en klik op de knop "Start", nadat u eerder een lege diskette in de drive hebt geplaatst. Wanneer het formatteringsproces is voltooid, ontvangt u een volledige MS-DOS-opstartdiskette.

Stap 4

Ga nu weer terug naar het Nero-programma, waarin u een opstartbare cd gaat maken. Ga door met het maken van een nieuwe disk (Nieuw) met de bovenstaande parameters (Boot) en de diskette in de diskettedrive. Klik vervolgens op "Branden" en wacht tot het einde van het branden van de schijf.

Stap 5

Voeg desgewenst andere informatie op uw cd toe, bijvoorbeeld de benodigde programma's voor het instellen van het systeem. Ze zullen de opstartsector niet hinderen. Om de computer te laten opstarten vanaf uw schijf, vergeet niet naar de BIOS-instellingen te gaan en de cd-rom op te geven als opstartapparaat.

Aanbevolen: