Videokaartsynchronisatie Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Videokaartsynchronisatie Uitschakelen
Videokaartsynchronisatie Uitschakelen

Video: Videokaartsynchronisatie Uitschakelen

Video: Videokaartsynchronisatie Uitschakelen
Video: Как активировать G-Sync на мониторах Freesync c картой от Nvidia 2024, April
Anonim

Het uitschakelen van verticaal kan de prestaties van de videokaart aanzienlijk verbeteren bij het werken met sommige games. Het belangrijkste voordeel van deze procedure is de toename van het aantal FPS.

Videokaartsynchronisatie uitschakelen
Videokaartsynchronisatie uitschakelen

instructies:

Stap 1

Onthoud dat als uw monitor werkt met een vernieuwingsfrequentie van 100 Hertz, het uitschakelen van synchronisatie weinig effect heeft op de beeldkwaliteit. Het enige voor de hand liggende pluspunt is de verminderde belasting van de videoadapter.

Stap 2

Installeer het nieuwste stuurprogrammapakket voor uw grafische kaart. Het is beter om de installatiebestanden te downloaden van de site van de ontwikkelaars van dit apparaat. Aangezien de meeste videokaarten door slechts twee bedrijven worden geproduceerd, zal het niet moeilijk zijn om de juiste software te vinden.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op nadat u de applicatie hebt geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad. Open het Nvidia-configuratiescherm of ATI Control Center-programmamenu.

Stap 4

Selecteer de categorie "Games" of ga naar het subitem "3D-instellingen beheren". Vouw het menu Algemene instellingen uit. Deactiveer de functie "Verticale sync-puls" door het vakje met dezelfde naam uit te schakelen. Soms wordt deze optie "Wacht op verticale update" genoemd.

Stap 5

Het is belangrijk om te begrijpen dat het uitschakelen van synchronisatie de kwaliteit van afbeeldingen in andere programma's en games negatief kan beïnvloeden. Als de geïnstalleerde software de aanpassingsfunctie voor elke toepassing ondersteunt, gebruikt u deze.

Stap 6

Selecteer het gewenste exe-bestand en schakel verticale synchronisatie uit voor dit programma. Schakel in dit geval de beschreven optie in het menu "Algemene instellingen" in.

Stap 7

Oude versies van drivers voor videokaarten van Radeon ondersteunen deze functie niet. Als dit probleem zich voordoet, selecteert u de modus "Uitschakelen indien niet gespecificeerd door de toepassing". Hierdoor kan de grafische kaart synchronisatie automatisch in- of uitschakelen bij het starten van bepaalde programma's.

Stap 8

Start uw computer opnieuw op nadat u wijzigingen hebt aangebracht in de instellingen van de videoadapter. Voer de vereiste toepassing uit en zorg ervoor dat de videoadapter correct werkt.

Aanbevolen: