Hoe U Uw Computerconfiguratie Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computerconfiguratie Kunt Controleren
Hoe U Uw Computerconfiguratie Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Computerconfiguratie Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Computerconfiguratie Kunt Controleren
Video: Configuratiescherm in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het is wenselijk dat elke computergebruiker de configuratie kent. Als u bijvoorbeeld een videogame of andere software koopt, moet u de minimumvereisten voor het programma lezen en het alleen kopen als ze passen bij de configuratie van uw computer. Als u een probleem heeft met uw computer en u besluit contact op te nemen met de technische ondersteuning, zal u zeker worden gevraagd naar de configuratie van uw pc voordat u instructies geeft over hoe u dit of dat probleem kunt oplossen.

Hoe u uw computerconfiguratie kunt controleren
Hoe u uw computerconfiguratie kunt controleren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

De basiscomponenten van een computer zijn de processor, RAM, videokaart en moederbordchipset. U kunt de eerste drie componenten leren met behulp van standaardtools voor besturingssystemen. Volg de onderstaande stappen om het type processor en de hoeveelheid RAM te bepalen. Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer". Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een venster geopend waarin u informatie over de processor en de hoeveelheid RAM kunt bekijken. Meer informatie over de moederbord-chipset vindt u in de technische documentatie van uw computer.

Stap 2

U kunt het model van de videokaart als volgt bepalen. Klik met de rechtermuisknop op een inactief gebied van het bureaublad. Selecteer vervolgens "Eigenschappen" als u Windows XP hebt, of schermextensie als Windows 7. Open vervolgens het tabblad "Geavanceerde instellingen". Er verschijnt een venster waarin u informatie over uw videokaart kunt bekijken.

Stap 3

Een andere manier om de basisconfiguratie van een computer te achterhalen is als volgt. Klik op Begin. Selecteer vervolgens "Alle programma's" en vervolgens - "Standaard". Selecteer Opdrachtprompt in standaardprogramma's. Typ dxdiag bij de opdrachtprompt. Er verschijnt een venster waarin u de basisconfiguratie van uw pc kunt bekijken.

Stap 4

De meest volledige informatie over de configuratie van uw computer kunt u bekijken met speciale programma's. Download van internet en installeer de AIDA64 Extreme Edition-software op uw computer.

Stap 5

Voer het programma uit. AIDA64 heeft enkele seconden nodig om informatie over uw systeem te verzamelen. Daarna bevindt u zich in het hoofdmenu van het programma. Selecteer in het rechtervenster van het hoofdmenu "Computer" en vervolgens - "Samenvattingsinformatie". Binnen enkele seconden wordt een venster geopend waarin bijna volledige informatie over de configuratie van uw computer staat. Het venster zal worden onderverdeeld in verschillende secties, die elk informatie over een specifiek onderdeel zullen bevatten.

Aanbevolen: